dijous, 19 de febrer del 2015

La Policia espanyola sembla “tercermundista”, diu un sindicat policial

Dijous, 19 de febrer de 2015 10:55 h

La Unió Federal de Policia ha enviat una carta al ministre de l’Interior denunciant l’amiguisme, la corrupció i els avantatges de “la casta” dins del cos policial


El ministre de l’interior, Jorge Fernández Díaz ha rebut una carta amb un llistat de greuges que pateixen alguns membres del cos de la policia espanyola. Segons La Gaceta, els policies conclouen que amb l’actual panorama la policia espanyola sembla “tercermundista” i de fet els greuges que denuncien apunten en aquesta direcció. Segons el sindicat el ministeri dirigit per Fernández Díaz permet i propicia l’atorgament de medalles que no s’ajusten a la llei, ascensos vinculats a pràctiques d’amiguisme, manca de material i lamentable manteniment de les dependències policials, a més d’uns sous que no s’equiparen a altres policies i la pèrdua de competències a favor de la Guàrdia Civil. 




"Casta, Sr. Ministre, són molts comissaris i alguns polítics que segueixen rebent medalles"

Segons els sindicat en l'atorgament de medalles, que sovint impliquen un benefici econòmic que pot arribar als 500 euros mensual, es passa per alt una llei orgànica dels anys 60 que regula les condecoracions i estableix  que per atorgar una medalla l’agent premiat ha hagut de realitzar un acte heroic posant la seva vida en perill.

Corrupteles i amiguismes i selecció de personal a l’estil franquista


Per altra banda denuncien “la vergonya” en els ascensos i oposicions policials on els amiguismes i corrupteles estan a l’ordre del dia per la manca absoluta de transparència en el nomenament dels tribunals i la qualificació dels exàmens i dedueixen que moltes places s’assignen a dit.

"El ministre està convertint el Cos Nacional de Policia en un veritable erm"

El sindicat en la seva missiva denuncia també la manca de material per poder fer la feina amb seguretat i el lamentable manteniment de les dependències que en alguns casos diuen, semblen porqueres. També lamenten que les competències de la Guàrdia Civil han experimentat un avanç en detriment de les del cos d ela policia nacional i assenyalen que la causa és l'apatia dels responsables del Ministeri de l'Interior. Per últim reclamen es rescabali  el menyspreu històric pel que fa a l’equiparació de sous amb altres policies com els Mossos o.  policies locals. 


Enllaç noticia :