dimecres, 11 de febrer del 2015

Espadeler augmenta el tic-tac, tic-tac... amb CDC

Dimecres, 11 de febrer de 2015 16:45 h

Considera greu el vot diferenciat i afegeix que encara ho serà més si es confirma que Rull està al darrera de tot plegat


El secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, ha opinat aquest dimecres que el vot diferenciat dels diputats de CDC al Congrés és un fet "greu" que encara ho serà més si es confirma que la direcció de Convergència va ser la que va donar l'ordre. Un cop acabat l'acte de presentació de la nova comissaria dels Mossos a la Barceloneta, el conseller d'Interior ha valorat la crisi oberta a CiU. Segons Espadaler en la darrera reunió del consell de direcció de la federació va quedar clar que el grup parlamentari "donaria suport" a la presa en consideració del pacte contra el jhadisme. Unió interpreta que el canvi d'opinió de CDC ha desautoritzat" el portaveu de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida. 






La direcció d’UDC pressiona al màxim, se sent forta i considera que CDC no trencarà

Per Espadaler, la reunió del passat 26 de setembre va acabar amb una decisió clara al voltant del pacte contra el jihadisme: el grup parlamentari de CiU donaria suport a la presa en consideració. En aquest sentit, el secretari general de la federació -present en aquella reunió- no hi veu cap dubte possible. De fet, encara que n'hi hagués hagut, Espadaler ha destacat que s'hauria d'haver acatat la decisió final de Josep Antoni Duran i Lleida. "Ho lamentem profundament", ha expressat convençut que CDC ha "desautoritzat" Duran.

Trencar la coalició abans de les municipals, un decisió a considerar vista la tensió de les relacions dels dos partits

Fonts de la direcció de CDC han explicat a l'ACN que va ser el mateix coordinador general, Josep Rull, qui va donar l'ordre d'abstenir-se en la votació. Una decisió que es va prendre després de constatar -a partir d'una trucada amb el número 2 de Duran, Josep Sánchez Llibre- que Unió es mantindria ferma en el 'sí'. "És un fet greu i si es confirma que la instrucció va venir donada per altres responsables de CDC estaríem davant d'un fet encara més greu", ha insistit al respecte.  



Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/386899/espadeler-augmenta-el-tic-tac-tic-tac-amb-cdc