divendres, 13 de febrer del 2015

Escàndol funerari a l’ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat

Divendres, 13 de febrer de 2015 16:35 h

L'Autoritat Catalana de la Competència condemna l'Ajuntament, els hospitals públics de Bellvitge, i la funerària Àltima a una multa milionària per bastir un monopoli dels serveis funeraris i treure'n profit.



L’ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, dirigit per la socialista Núria Marín


L’ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, dirigit per la socialista Núria Marín, té un greu problema. Segons informa TV3, l'Autoritat Catalana de la Competència ha destapat una pràctica  de monopoli funerari al municipi i ha imposat una multa conjunta de 1.700.000 euros als tres agents implicats: l’ajuntament, la funerària Àtima i els hospitals públics de la ciutat. 

El tribunal reconeix que l'ordenança de l'Ajuntament de l'Hospitalet i el règim de concessió a la funerària obstaculitzava la lliure competència, i deixa clar en la resolució que tots tres en treien un profit, cosa que va en detriment dels  usuaris del servei perquè la diferència de preus entre una funerària i una altra pot arribar a ser més del doble. Molts es pregunten si aquestes són les polítiques socials del PSC? 

Els usuaris paguen la festa


Amb l’operació l’ajuntament ingressava el 12% de tots els serveis funeraris, la funerària va aconseguir el 90% dels serveis funeraris de dos dels grans hospitals de Catalunya (Bellvitge i l'Oncològic),  i l’hospital de Bellvitge va rebre cada any de la funerària 80.000 euros per a recerca.

Una denuncia d’una funerària de Sant Sadurní destapa el cas

Segon TV3, tot i que ja fa 19 anys que el sector funerari està liberalitzat, l'Ajuntament de l'Hospitalet reservava tots els serveis funeraris a l’empresa del grup Àtima. El cas es va destapar arran d'una denúncia que va presentar una funerària de Sant Sadurní d'Anoia, el 2011, després que l'Hospital de Bellvitge es negués a lliurar un difunt a aquesta funerària que va decidir portar el cas davant l'Autoritat Catalana de la Competència.

Tant Àltima com el consistori de l'Hospitalet han anunciat que recorreran aquesta resolució.



Enllaç noticia :