divendres, 16 de gener del 2015

Guanyem Barcelona, de l’ONG a les poltrones

Divendres, 16 de gener de 2015 05:00 h

Es presenta com una organització que vol canviar les regles del joc i tornar les institucions a la ciutadania, però a la pràctica és un club d'amics amb vincles amb ICV, la vella política i els seus tics


La plataforma Guanyem Barcelona liderada per Ada Colau haurà de tancar molt aviat la configuració de la llista amb la que es presentaran a les properes municipals i pels primers llocs, segons Catalunyaplural.cat, Guanyem  busca figures de consens que satisfacin les diverses forces que participi en l'espai municipalista i lluny de la política de quotes i apunta els noms de Gerardo Pisarello i de Jaume Asens. Tots dos membres de la junta directiva de l'Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals (DESC), una associació on treballa Ada Colau que es finança amb diners públics, fundada i presidida per un polític de carrera, Jordi Borja, actual membre de Guanyem, destacat membre del PSUC, tinent d'alcalde de l'ajuntament de Barcelona, exvicepresident executiu de l'AMB i amb forts vincles amb ICV. 






Primer liquiden el PSUC, ara ICV i més tard ja acabarem amb Guanyem

En uns moments de forta davallada política de la coalició eco-socialista els seus actuals líders busquen una sortida de salvació, ja ho van fer en els moments de crisi del PSUC i van inventar ICV i ara han vist la salvació en el moviment polític de Guanyem/Podemos un partit polític que és més vella política, en aquests moments pensen més en les cadires que no pas en el projecte polític.

De l'ONG a l'Ajuntament passant per la Universitat


Els dos homes forts de Guanyem tenen moltes coses en comú. Pisarello a més de vicepresident de DESC, és membre de Procés Constituent i va ser candidat efímer d'EUiA a les eleccions europees del 25 de maig fins que va renunciar perquè IU no li garantia un lloc de sortida a les llistes.  Jaume Asens es secretari de DESC, advocat i membre del Grup de Recerca d'exclusió i control social de la UB com Pisarello , portaveu de Guanyen, membre de l'executiva estatal de Podemos, i  col•laborador habitual de diaris com Público o Diagonal, juntament amb Gerardo Pisarello que també col·labora al diario.es.

On són els independentistes d’ICV? Seguiran en silenci davant la voluntat de l’actual direcció de diluir-se a Guanyem/Podemos per salvar les cadires?

Una pregunta clau, la bona gent independentista d’ICV restarà en silenci davant l’actual procés de liquidació? No tenen opinió? No seria millor afrontar l’actual situació i intentar un gir en l’actual direcció? O si més no abandonar un projecte en decadència com l’actual de Joan Herrera i Dolors Camats?


Enllaç noticia :