dijous, 15 de gener del 2015

Forcadell: "El 27-S serà la nostra data i és la data en què guanyarem la independència"

Dijous, 15 de gener de 2015 05:00 h

Les entitats sobiranistes estan "satisfetes" amb l'acord "perquè creuen que "refà la confiança i la unitat"


Barcelona (ACN).- Les entitats sobiranistes, ANC, Òmnium Cultural i AMI. estan "satisfetes" amb l'acord assolit en la reunió a cinc bandes d'aquest dimecres al Palau de la Generalitat, en què s'ha fixat l'avançament electoral per al 27 de setembre. La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha reconegut que el pacte no recull la seva petició de celebrar els comicis abans del maig, però ha subratllat que hi hagi acord,  compromís i confiança i és un acord guanyador. 





 "El 27-S serà la nostra data i la data en què guanyarem la independència", ha dit als mitjans aplegats a les portes de la Generalitat. Forcadell també ha remarcat que l'acord ha permès "refer la confiança i la unitat" i refermar el "compromís" de "culminar" les estructures d'estat cap a la independència.

A la sortida del Palau de la Generalitat després de més de quatre hores de trobada amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i el president d'ERC, Oriol Junqueras, les entitats de la societat civil favorables al dret a decidir han celebrat l'acord assolit aquest dimecres, perquè creuen que compleix dues de les tres condicions que van posar sobre la taula després de la celebració del 9-N.


D'una banda, segons ha dit Forcadell, el pacte "assegura l'èxit de la independència", ja que referma el "compromís" de "culminar" les estructures d'estat necessàries per a la independència. De l'altra, consideren que l'acord va en la línia dels posicionaments del Consell Nacional per a la Transició Nacional, tal com havien reclamat.

En canvi, la presidenta de l'ANC ha admès que la data de la convocatòria electoral -el 27 de setembre- no respon a les seves peticions de celebrar les eleccions al Parlament abans dels comicis municipals. No obstant això, Forcadell ha dit que, igual que la data i la pregunta del 9-N no eren "les seves" però van subscriure-les, ara també ho faran amb aquesta nova cita a les urnes. "El 27 de setembre serà la nostra data i la data en què guanyarem la independència", ha asseverat.

Així mateix, Forcadell ha posat en relleu que el pacte permet "refer la unitat i la confiança" després de setmanes d'intenses negociacions i de picabaralles públiques entre els líders polítics.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/383828/forcadell-el-27-s-sera-la-nostra-data-i-es-la-data-en-que-guanyarem-la-independencia