dissabte, 20 de desembre del 2014

Unió demana que s'aclareixi l'avançament electoral aviat perquè genera incertesa

Espadaler diu que si Esquerra no accepta la llista unitària s'haurà d'esgotar la legislatura


20/12/14 12:22 - lleida -


El secretari general d'Unió i conseller d'Interior,  Ramon Espadaler, aquest dissabte a Lleida en un acte d'UDC Foto: ACN.
 

El secretari general d'Unió Democràtica, Ramon Espadaler, demana que s'acabi com més aviat millor la incertesa sobre l'avançament electoral a Catalunya. Segons Espadaler, si Esquerra no accepta la llista unitària, el Govern hauria d'esgotar la legislatura. El líder d'Unió té clar el desacord entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i el líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, per això els demana que no allarguin la disputa de forma indefinida. Sobre les últimes enquestes d'intenció de vot, Espadaler alerta sobre el creixement de moviment populistes com Podem, que, assegura, posen en risc la governabilitat del país i l'aparició de posicions extremes.


Segons Ramon Espadaler, les últimes enquestes mostren, més enllà de la reducció de l'independentisme, el que cal és preguntar-se “perquè aquest país ha arribat a tenir un gruix tant important de gent en desacord amb l'Estat”. Però pel líder d'Unió la principal preocupació és l'aparició “d'expressions extremes o populistes” que “dibuixen escenaris d'arcs parlamentaris de difícil governabilitat a nivell de Catalunya i també l'Estat”. Les enquestes, diu Espadaler “donen algunes claus per entendre l'avançament electoral que vol Esquerra”.

Pel que fa a l'aparició de Podem, creu que és positiva perquè “acaba amb el bipartidisme d'estat” però negativa perquè “ens aboca a una difícil governabilitat de futur”. En tot cas, Espadaler constata que Catalunya i Espanya són dos països “sociològicament diferents” i que això ho mostra que els partits catalans “recullen la pluralitat de sensibilitats”.

Llista unitària o esgotament de legislatura
El secretari general d'Unió creu que les llistes separades amb un punt en comú, proposades per Esquerra en cas d'avançament electoral, “no donen resposta a la proposta del president Artur Mas, perquè no permet la lectura nítida que demanava el president”. Per això, Ramon Espadaler demana que si Esquerra no accepta aquesta premissa, no es convoquin eleccions.
Darrera actualització ( Dissabte, 20 de desembre del 2014 13:26 ) 


http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/806558-unio-demana-que-saclareixi-lavancament-electoral-aviat-perque-genera-incertesa.html