dimarts, 23 de desembre del 2014

Rahola sobre Iglesias: "Actua com a casta de manual quan parla d’Espanya"

23/12/2014

PODEMOS

La comunicadora carrega contra el líder de Podemos: "Revolucionari, doncs, excepte sobre les nacions històriques"


Nerea Rodríguez


La comunicadora Pilar Rahola


La comunicadora Pilar Rahola escriu avui un article a ‘La Vanguardia’ on parla sobre el líder de Podemos, Pablo Iglesias, de qui critica que “l'home que alça la bandera contra la casta, resulta que actua com a casta de manual quan parla d'Espanya, qüestió que, com va dir fa temps Josep Pla, sempre uneix a dretes, esquerres i extrems”. De fet, recorda Rahola, “mai Catalunya ha trobat suport en les esquerres espanyoles, quan s'ha tractat de la qüestió de la unitat, de manera que Pablo Iglesias no fa res més que retre homenatge als seus ancestres”.


En aquest sentit, la periodista carrega: “Revolucionari, doncs, excepte sobre les nacions històriques, on es dóna la mà alegrement amb els encorbatats de Ciutadans. I és que Espanya no és una realitat política, sotmesa com qualsevol als designis ciutadans. És un dogma de fe de l'única religió que comparteixen creients del PP, laics socialistes i ateus antisistema, tots ells religiosament espanyols”.

Alhora, lamenta Rahola que Pablo Iglesias “troba normal no pagar els deutes públics, carregar-se la banca, fer saltar per l'aire el món financer i rebregar al conjunt del sistema com un mitjó, tot, menys que una nació mil·lenària marxi si ho decideix democràticament”. I continua: “Ja tenim, doncs, el mapa al complet i, si hi havia dubtes, ja no en queden: el flanc del no es reforça amb l'arribada de Podemos”.

Finalment, conclou: “Camacho i Rivera estan ara més acompanyats, però serà una companyia difícil, perquè, al mercat del populisme, els nous venen més blanc. Respecte a Catalunya, cap aliat per ponent, com sempre al llarg de la nostra història”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/12/rahola_sobre_iglesias_actua_com_a_casta_de_manual_quan_parla_d_espanya_105362.php