dimecres, 17 de desembre del 2014

Junqueras: “Estem convençuts que hi haurà acord abans del 19 de gener”

Dimecres, 17 de desembre de 2014 10:10 h

L’anunci de la data de convocatòria d’eleccions seria un bon regal de Nadal per a tots aquells que creuen que la independència és bona i confia que serà molt aviat, ha dit Junqueras






En una entrevista al programa “Els Matins” de TV3, el  líder d’ERC, Oriol Junqueras, s’ha mostrat convençut que hi haurà acord i també convocatòria d’eleccions. “Si no hi ha aquest anunci d’eleccions allarguem una agonia autonòmica que els ciutadans de Catalunya no volen de cap manera”, ha dit. 

Junqueras ha insistit en la seva aposta per unes eleccions constituents el primer trimestre del 2015 amb llistes separades que permetin eixamplar al màxim el suport social al projecte independentista i s’ha obert, si cal, a renunciar a les sigles del partit. 


També ha assenyalat que ERC facilitarà el tràmit dels pressupostos que veu inviables per tal d’aplanar el camí a un acord que permeti la convocatòria d’eleccions "molt aviat".  

"Proposem eleccions per fer la independència, exercir-la amb el procés constituent i ratificar la Constitució en referèndum", ha assenyalat i ha explicat que l’aposta d’ERC és de  prorrogar els comptes perquè el Govern de concentració que surti dels comicis puguin elaborar uns comptes que contemplin la creació de les estructures d'Estat necessàries per "exercir" la independència.

Junqueras ha conclòs l’entrevista recordant que "Aquest Nadal no serà tranquil per a molta gent perquè no tindran calefacció o pateixen un atur de llarga durada."