dimecres, 8 d’octubre del 2014

Forcadell a Bloomberg: "Si Espanya bloqueja el 9N, anirem a unes plebiscitàries"

08/10/2014

CONSULTA 9-N

L’ANC defensaria una llista unitària dels partits favorables a la independència, tot i que deixa clar que la seva primera opció és votar el mes de novembre

 

Nerea Rodríguez



Entrevista de Bloomberg a Carme Forcadell



La cadena Bloomberg, la gran agències de notícies econòmica dels EUA, publica avui una entrevista a la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, on advoca per unes eleccions plebiscitàries si el govern espanyol i el Tribunal Constitucional bloquegen la consulta del 9 de novembre i, finalment, no es pot celebrar. Bloomberg comença la informació explicant que “l'ANC, el grup independentista que va portar a centenars de milers de manifestants a Barcelona el mes passat, aprovaria unes eleccions regionals com a referèndum de facto sobre la independència si els tribunals espanyols bloquegen la votació prevista pel 9N”.

Alhora, Forcadell ha dit a la cadena dels EUA que si s’arriba a unes eleccions plebiscitàries, li agradaria veure una llista conjunta dels partits favorables a la independència, amb l’objectiu d’enviar el senyal més clar possible sobre la voluntat del poble català: "Donarem suport a la candidatura conjunta dels partits proindependència”. Tot i això, Bloomberg destaca unes declaracions de la presidenta de l’ANC en que assegura que la primera opció de l’entitat és mantenir i celebrar la votació del 9 de novembre.

Alhora, l’article posa de manifest que el president de la Generalitat, Artur Mas, amb el suport d'altres tres partits, “segueix prenent mesures per preparar-se per la votació sobre la independència tot i que la legislació que l’autoritza ha estat suspesa pel Tribunal Constitucional”. És per aquest motiu que Forcadell explica que “l'Estat espanyol està utilitzant el Tribunal Constitucional i totes les eines legals per bloquejar la democràcia".

"Legitimitat democràtica"


"Estem donant suport al govern català ja que a part de la legitimitat de la llei, tenim la legitimitat de la democràcia", ha dit també a Bloomberg Forcadell. El text assenyala que “l'Assemblea té més de 40.000 membres de pagament, està en el centre del moviment separatista, i és qui ha liderat les manifestacions per commemorar l'11 de setembre els últims tres anys”.

Bloomberg explica que “l'economia de Catalunya és gairebé de la mateixa mida que la d’Escòcia, on els votants el mes passat van optar per seguir sent part del Regne Unit en el seu propi referèndum, que va gaudir de la benedicció del govern britànic. Escòcia, però, representa menys del 10 per cent de l'economia del Regne Unit, mentre que Catalunya representa aproximadament el doble que la proporció d'Espanya”.

"Protesta a Barcelona"


Finalment, l’article es fa ressò de la gran ‘V’ humana de l’11 de setembre: “L'11 de setembre d'aquest any, centenars de milers de persones van marxar pel centre de Barcelona per exigir el dret a votar sobre la independència, en un desafiament directe a Rajoy. Els manifestants van corejar consignes i agitaven les banderes vermelles, grogues i blaves d'una Catalunya independent en un acte que va omplir les dues avingudes principals de la ciutat. La policia local estima que 1,8 milions de persones es van reunir mentre el govern espanyol va dir que hi havia aproximadament 500.000”.

Bloomberg conclou assegurant que “mentre els manifestants mantenen la pressió sobre Mas, una enquesta d'El País va mostrar que Esquerra Republicana guanyaria les eleccions regionals si se celebressin ara. Esquerra té una trajectòria més llarga en la lluita per la independència”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/10/forcadell_a_bloomberg_si_espanya_bloqueja_el_9n_anirem_a_unes_plebiscitaries_103660.php