dimecres, 22 d’octubre del 2014

Els socialistes sobiranistes preparen un nou partit

22/10/2014

CONSULTA 9-N

Avancem, NeCat i Moviment Catalunya volen presentar el projecte a finals d’any per concórrer a les plebiscitàries i a les municipals del 2015


Nerea Rodríguez


Marina Geli i Joan Ignasi Elena



Els socialistes crítics i sobiranistes estan en converses per crear un nou partit. Segons publica avui el diari ‘Ara’, el moviment Avancem (liderat per Joan Ignasi Elena), el partit NeCat (creat per l’exconseller Ernest Maragall) i la plataforma Moviment Catalunya (encapçalada per Montserrat Tura, Antoni Castells, Marina Geli i Quim Nadal) serien els corrents de la diàspora del PSC que ja tindrien molt avançat un projecte polític que volen presentar abans de finals d’any.

La intenció seria que aquest nou partit pogués concórrer tant a les eleccions plebiscitàries com a les municipals de l’any vinent. Segons l’Ara, encara queden per tancar alguns serrells significatius. Avancem planteja dues condicions: renovació generacional i escorar a l’esquerra -mirant cap a ERC i ICV- el perfil del nou partit. Si les negociacions prosperen, suposaria que els que encara tenen carnet del PSC deixarien definitivament el partit.


“A efectes pràctics, ja hem marxat; conservem el carnet però no hi militem ni ens hi sentim representants”, assenyala un d’ells al diari ‘Ara’. La situació, però, és més complicada per als dirigents que, com Geli, encara són diputats o regidors. Representants dels tres moviments s’han anat reunint setmanalment per intentar tancar un acord.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/10/els_socialistes_sobiranistes_preparen_un_nou_partit_103971.php