divendres, 3 d’octubre del 2014

Acord sobiranista per seguir el camí cap a la consulta: "Anem endavant i ho farem junts"

Acord per seguir endavant amb la consulta. Aquesta és la principal conclusió de la cimera de partits favorables al 9-N que s'ha celebrat aquest divendres al Palau de la Generalitat i que ha explicat el president Artur Mas, que ha definit com a "intensa" la jornada. "Han estat hores ben empleades, amb molta feina", ha apuntat. "Anem endavant i ho farem junts", ha resumit. "Estem en un procés que vol culminar el 9-N amb una votació sabent que tenim davant un Estat que no vol que votem", ha indicat el líder de CiU, que ha fet una breu intervenció.

Junqueras: "Les dificultats són un repte"

Al seu torn, el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat que "tots som conscients de les enormes dificultats que posa l'estat espanyol perquè votem, les quals constitueixen un repte per superar-les". "Hem treballat per aconseguir que el poble de Catalunya voti el 9-N", ha seguit, sense concretar com ho aconseguiran, ja que ha apuntat que han "de ser discrets". "El compromís és que els ciutadans de Catalunya votin amb totes les garanties el 9-N i ens hem compromès a seguir treballant perquè sigui així", ha afirmat, sense més detalls.

Herrera: "No hi ha sortida sense votar"


El coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha indicat que "no hi ha sortida sense votar" i ha fet una crida a mantenir la unitat com a única via per celebrar la consulta. "Necessitem una consulta amb garanties democràtiques. A la vegada, perquè aquesta consulta tingui garanties, necessitem unitat, sigil, voluntat de tirar endavant. Instruments per implementar-ho, instruments per plantar cara", ha resumit Herrera. "Tirem endavant, mirem endavant perquè el poble i la gent mereix una consulta ben feta Útil, amb participació, on tothom se senti interpel·lat", ha considerat el coordinador nacional d'ICV.

Set hores de reunió repartits en matí, tarda i vespre

Els partits sobiranistes portaven reunits des de les 11 del matí. Han parat des de les 14.30 fins a les 18, moment en què s'ha reprès la cita. Mas ha baixat una estona a l'homenatge a l'escultor Joan Subirachs, i la reunió ha tornat a començar. S'ha acabat quan passaven les 21.30.