dissabte, 13 de setembre del 2014

Vicky Álvarez: «Alícia, no me gusta nada el cariz que está tomando esto, ¿qué mails hay entre Método 3 y tu?»

Una conversa de whatsapp entre l'exparella de Jordi Pujol i la líder del PP, a la qual ha tingut accés Nació Digital, demostra la intensitat de la relació entre elles i la connivència amb l'agència de detectius Método 3, a més de la pressa per cobrar la indemnització de 80.000 euros


, Barcelona | Actualitzat el 12/09/2014 a les 23:13h
Una part de les transcripcions.

Alícia, no me gusta nada el cariz que está tomando esto. Què mails hay entre Método 3 y tu? Si no os conociáis según tu. Porqué dice el Mundo que tu dices que has pactado conmigo. Si la confidencialidad mas grande es con  Método3...” .
Aquest és un dels missatges de whatsapp que l'ex-parella de Jordi Pujol, Maria Victoria Álvarez, va enviar del 4 d'octubre de 2013, a la presidenta del PPC, Alícia Sánchez Camacho, en ple escàndol del Cas Camarga,  després de la gravació del dinar entre totes dues a la Camarga. 
Una conversa que mostra la intensitat de la relació entre elles, el probable coneixement de Sánchez Camacho que la gravaven -extrem que sempre ha negat-, la connivència amb l'agència de detectius Método 3 en el cas, el presumpte paper que hauria jugat en tota la trama l'ex-secretari d'organització del PSC, José Zaragoza, i la pressa de l'examant de Pujol Ferrusola per cobrar la indemnització pactada a canvi del silenci sobre la polèmica de La Camarga. Una conversa que es publica el mateix dia que eldiario.es ha difós els SMS entre Jorge Moragas, cap de gabinet de Mariano Rajoy, amb Victòria Álvarez amb els que esperonava a enraonar sobre els Pujol per “ salvar España ”.

Mesos de converses

La transcripció d'un recull de whatsapp entre totes dues, a la que ha tingut accés Nació Digital, demostra la preocupació d'Álvarez ja al setembre de 2013 per executar judicialment la indemnització de 80.000 euros pactada el juny de 2013 amb Método 3 a canvi del silenci sobre el cas. Uns diners que Camacho es va comprometre a lliurar a una entitat social. De fet, Álvarez no amaga els seus interessos monetaris a Camacho. “Gracias. Mas que nada... estoy sin un duro” , escriu l'exparella de Jordi Pujol júnior després de llegir un whatsapp de Camacho amb el qual es compromet a collar el seu advocat per aconseguir que avanci les coses.
La relació entre totes dues, amistosa tota l'estona, també arriba a tensar-se per la deriva mediàtica que pren el cas. En un whatsapp del 3 d'octubre, Álvarez pregunta a Camacho si caldria denunciar a Paco Marco, director de l'agència de detectius Método 3, per haver filtrat aquell dia a El Mundo el “pacte de confidencialitat” signat entre les tres parts per evitar la difusió de la conversa a La Camarga. Camacho aposta per deixar-ho tot en mans dels advocats. Una idea que a Álvarez no li fa gens de gràcia, a la vista de com triguen els advocats a cobrar la indemnització.

Álvarez desconfia de Camacho
L'endemà, Álvarez es torna a posar amb contacte amb Camacho per queixar-se d'aquest pacte. “Alícia, no me gusta nada el cariz que está tomando esto. Qué mails hay entre Método 3 y tu? Si no os conociáis según tu. Porqué dice el Mundo que tu dices que has pactado conmigo. Si la confidencialidad mas grande es con  Método3... ”.
Pero que dices. Yo no tengo ningún mail con nadie y menos con esta gente, que no conozco ni he visto en mi vida. Yo no he dicho nada de pactar contigo, dije en la radio - aquell dia va anar a RAC1- que con los acuerdos se pacto una cláusula de confidencialidad. Lo que ponga la prensa y como lo interpreten es su problema. Yo sólo afirmé que firmé una clausula y no dije ni con quien. No se, ni entiendo porque dices nada de esto” , contesta Camacho.
Álvarez li recorda que l'acord es va concretar en un despatx d'un “advocat neutre”. Una informació que Camacho respon amb un “ Pues lo tendrá. Pero lo que no entiendo es nada de lo que has dicho antes, que nada es correcto ”. Álvarez llavors li reclama una trobada. “Llevo tiempo queriendo verte” i li aclareix les explicacions que li exigeix a Camacho: “Te hablo de los 4 puntos entre tú y m3 [Método3] del pacto que yo también firmé y no vi y ahora conozco” . “ Y de que sea Martell quien sea el abogado neutral” , rebla Álvarez en referència a l'advocat Cristòbal Martell, famós penalista expecialista en pactes i encarregat de les defenses de personatges públics com Jordi Pujol Ferrusola, Manel Bustos o José Luis Núñez. 
Camacho vol despistar i posa en dubte que sigui Martell l'advocat que té el document. “Martell? Si el único que lo tiene, es Chiquitin. Yo, es que de verdad, no entiendo de que hablas” , escriu Camacho assegurant que és un altre advocat el que té el document. 
Precisament és sobre els advocats que totes dues discuteixen. Álvarez es queixa que l'advocat de Camacho no respon al seu advocat. De fet, l'exparella de Pujol assegura que el seu advocat “se està cabreando” i apunta que cedirà a les pressions per donar una entrevista si no cobra aviat. Així mateix es mostra molesta perquè l'acord l'ha redactat l'advocat de “Zaragoza” , en referència a l'ex-secretari d'Organització del PSC i actual diputat a Madrid pels socialistes, José Zaragoza. 
És en aquest punt que Camacho assegura que ja s'ha posat en contacte amb el seu advocat- “Javier”- i que assegura que ho farà “inmediatamente”. “Tiene que hacer el seguimiento y ocuparse de la indemnización” , sentencia Camacho. És a dir, la indemnització de 80.000 euros pactada el mes de juny de 2013 amb l'agència de detectius a canvi de mantenir el silenci i que Camacho va anunciar que lliuraria a una entitat social. Tot i això, Camacho continua insistint que ella no ha vist el pacte. Un fet que estranya a Victòria Álvarez.“Pero si está firmado por ti”, s'exclama la parella de Jordi Pujol. I Camacho tanca la conversa amb un contundent “Claro, confio en mi abogado” i assegura que a l'endemà els dos advocats es trobaran “para ver todo”.

La bona relació 
De la conversa se'n desprèn la bona relació entre ambdues protagonistes -Camacho es dirigeix a Álvarez com a “Vicky” i acaba sovint les converses amb la fórmula “bss”-, tot i que nega la seva relació amb Método 3, no nega que tingués coneixement que l'estaven gravant ni la relació amb José Zaragoza en l'afer. Així mateix, totes dues s'encomanen veure's amb “calma” i “reírnos un rato de todo esto”. I en els moments més tensos de la pressió mediàtica, Camacho 
Transcripció 1 Whatsapp conversa Victòria Álvarez

Transcripció 2 whatsapp

Transcripció whatsapp 3 Victòria Álvarez i Sánchez-Camacho.