dimecres, 17 de setembre del 2014

Súmate visita els seus homòlegs escocesos per encarar la campanya del 9N

Dimecres, 17 de setembre de 2014 18:00 h

Les dues entitats consideren que tenen molt en comú i estableixen ponts de cara a futures col·laboracions


Escòcia - L.M.Sala, G.Domínguez / Súmate, l’associació catalana que aglutina persones que viuen a Catalunya però han nascut a la resta de l’Estat, ha enviat a Escòcia una delegació encapçalada pel seu president Eduardo Reyes. L’entitat visita aquest país en el marc del referèndum d’independència que se celebrarà demà per tal de teixir ponts amb la seva entitat homòloga a Escòcia, English Scots for Yes. 


Súmate i English Scots for Yes rent campanya conjunta pel YesScotland



Els integrants de les dues associacions s’han reunit aquest matí per intercanviar opinions i visions sobre la campanya. Els catalans han vingut a visitar el país per “donar suport al i demostrar la diferència entre la democràcia anglesa i l’espanyola” tal i com ha afirmat Eduardo Reyes. El president de Súmate, també ha explicat que de cara al 9 de novembre, una delegació de English Scots for Yes visitarà Catalunya per donar suport a la causa independentista.

Dues organitzacions germanes


Les dues entitats tenen objectius molt semblants. Pete, membre de English Scots for Yes, ha volgut destacar que, per ells, “el lloc on has nascut és irrellevant, l’important és el lloc on vius”, en aquest sentit, creu que els anglesos residents a Escòcia han d’acudir demà a les urnes per votar perquè millorarà la seva vida i la del seu país. Per a aquesta associació la independència és sobretot una qüestió pràctica, ja que estan convençuts que “votin el que votin –els escocesos-, no suposa cap diferència amb el què passa amb els resultats” a Westminster. Aquest fet s’evidencia observat els diferents resultats electorals, el vot dels escocesos tendeix a ser més d’esquerres que la composició final del parlament de Londres.



Gent de Súmate i English Scots for Yes
Eduardo Reyes, President de Súmate a Edimburg fent campanya amb English Scots for Yes



http://www.directe.cat/noticia/368392/sumate-visita-els-seus-homolegs-escocesos-per-encarar-la-campanya-del-9n