dimarts, 9 de setembre del 2014

Romeva: "No hi ha alternativa a la independència"

09/09/2014

INDEPENDÈNCIA

L’exeurodiputat d’ICV subratlla que el principal dèficit que pateixen Brussel·les i Madrid és de "democràcia"


Pep Lloveras


Joan Herrera i Raül Romeva


L’eurodiputat durant deu anys (2004-2014) d’ICV, Raül Romeva, ha assegurat avui que ja no percep cap solució per a Catalunya que no sigui la plena sobirania. “No hi ha alternativa a la independència. No veig cap altre opció”, ha indicat l’exdirigent d’Iniciativa, un dels més actius i incisius a la cambra europea, durant la presentació del seu llibre ‘Som una nació europea (i una carpeta incòmoda)’ (Rosa dels Vents) a la setmana del llibre en català que se celebra davant la catedral de Barcelona.

Hi ha assistit el líder del seu partit, Joan Herrera, amic seu des de la facultat, i alguns altres diputats, com el veterà Jaume Bosch.


Romeva és un exemple de la transició que han fet molts catalans a l’última dècada de posicions federalistes a clarament independentistes. I no se n’amaga. Al contrari, ho reivindica. “En aquest text defenso perquè sóc on sóc.

Es pot discrepar, però sempre des dels arguments i a mi ja no me’n queden per justificar un encaix dins d’Espanya”, ha reflexionat. El jove polític ha dit sentir “enveja” d’Escòcia, que podrà votar el dia 18, però ha alertat que no es vulgui que el cas català s’emmiralli amb l’escocès: “Catalunya és un cas singular i ens l’haurem d’inventar. Hem de ser un laboratori perquè allò que no existia fins ara passi a existir. I no ens ha de fer por”.

Romeva ha fet un ràpid balanç dels seus 10 anys a Brussel·les i ha conclòs que el principal dèficit que pateix Europa és “la falta de democràcia”. “Aquest és el problema. És un projecte segrestat per unes elits polítiques i econòmiques, i això està provocant un allunyament de molts ciutadans del sentiment europeu”, ha afirmat. En aquest sentit ho ha lligat amb el que passa a Espanya, “on també tenim un gran greuge democràtic”, referint-se a la negativa de l’Estat a reconèixer la sobirania catalana i la possibilitat d’organitzar un referèndum d’autodeterminació.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/09/romeva_no_hi_ha_alternativa_a_la_independencia_102925.php