dimecres, 24 de setembre del 2014

Reunió Duran-Sánchez: coincidència en denunciar l’immobilisme de Rajoy amb Catalunya

24/09/2014

CONSULTA - REFERENDUM

El portaveu de CiU al Congrés avisa el líder del PSOE que la reforma de la Constitució que ofereix serà "impossible" si pretén "tocar-ho tot"


Nerea Rodríguez


Imatge de la reunió de Pedro Sánchez amb Josep Antoni Duran i Lleida(Lladre)


El portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, i el líder del PSOE, Pedro Sánchez, s’han reunit avui per parlar sobre el procés català. Entre tots dos líders hi ha hagut sintonia i han coincidit que “l’immobilisme" amb Catalunya del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy "no garanteix la unitat d'Espanya".

En roda de premsa posterior a la reunió, Duran ha mostrat la seva satisfacció perquè "almenys una força política", el PSOE, tingui una proposta de solució al debat català, encara que ha opinat que la reforma de la Constitució que ofereix serà "impossible" si pretén "tocar-ho tot".


"No es pot tocar tot, que si l'eutanàsia, que si el matrimoni homosexual, que si no sé quantes coses més, perquè això ho farà impossible", ha dit. Duran, que ha coincidit amb Sánchez a dir que "el dia que es faci la reforma de la Constitució hi ha d'haver un consens", ha advertit als socialistes que "no es pot pretendre ampliar la reforma a pràcticament tots i cadascun dels seus articles".

Per la seva banda, Sánchez ha dit que en els últims dies està percebent "cada vegada un major enrocament en Rajoy, en el govern espanyol i en el PP en contra d'una reforma de la Constitució" que, al seu judici, "està demanant la ciutadania" i que és cada dia "més necessària".

A més, ha insistit a "tendir-li la mà" a Rajoy i demanar-li que sigui "ambiciós" i "valent" i que "escolti a la ciutadania per afrontar un procés de renovació de la Constitució i de la forma de fer política" amb el qual "tancar la bretxa" que separa a governants i governats. "Si és valent i afronta aquest procés comptarà amb el suport del PSOE", ha ofert Sánchez al president espanyol, amb qui va mantenir dilluns passat una discreta trobada en el Palau de la Moncloa.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/09/reunio_duran-sanchez_coincidencia_en_denunciar_l_immobilisme_de_rajoy_amb_catalunya_103310.php