dissabte, 27 de setembre del 2014

Improvisació i nervis al govern espanyol

27/09/2014

CONSULTA - REFERENDUM

Santamaría convoca una roda de premsa no prevista davant l'impacte internacional que ha tingut la convocatòria del 9-N


Lluís Bou



Santamaría, després de la convocatòria del 9-N


El fort impacte internacional que ha tingut la convocatòria de la consulta del 9-N que ha fet el president Artur Mas ha causat desconcert al govern espanyol, i ha reaccionat amb improvisació. La vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, ha acabat convocant una roda de premsa a mig matí, en una cita no estava prevista, per intentar refermar les posicions de la Moncloa.

La posició inicial que havia adoptat el govern espanyol era la de no donar excessiva importància a l'acte d'avui al palau de la Generalitat, i per això el president Mariano Rajoy ni tan sols va suspendre el viatge que estava fent a la Xina. També per això, van decidir deixar el consell de ministres extraordinari destinat a recorrer la consulta per dilluns, en comptes de fer-lo avui o demà. Però els fets corren més depressa del que s'esperava.








Sáenz de Santamaría ha assegurat davant els mitjans que "cap govern està per sobre de la voluntat sobirania" del poble espanyol. Ha insistit que el referèndum no se celebrarà perquè és "inconstitucional". "Lamentem profundament i creiem que és un error" la consulta ha dit, perquè fractura i divideix" la societat catalana i "l'allunya d'Europa", ha afegit. El govern espanyol ha demanat un informe al Consell d'Estat per recórrer la llei de consultes i la convocatòria.

2 comentaris :

Unknown ha dit...

SE SIENTE, HABER ESCOGIDO MUERTE...

Anònim ha dit...

No "arrivo" a comprendre l'estratègia del President Mas peró , ha d'estar molt ben conjuminat per a enfrentar-se a tot un grup de, feres cregudes , engolades ,autoritàries i sectariés ,si no vaig errat crec que algú o alguns en sortirán escaldats !!