dissabte, 16 d’agost del 2014

Salvador Alegret: “Passi el que passi el 9-N, la independència és irreversible”

16/08/2014

DRET A DECIDIR

L'encarregat de presidir la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) assegura que la confessió de l’expresident de la Generalitat “afecta persones concretes, però en absolut afecta tot el procés”


Alèxia L. Ferret



Salvador Alegret


El catedràtic de química analítica de la UAB, i l'encarregat de presidir la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), que comença demà a Prada de Conflent, Salvador Alegret, ha assegurat en una entrevista a ‘El Punt Avui’ que “passi el que passi el 9-N, la independència és irreversible”.

En aquest sentit, se li ha preguntat per l’assistència prevista de Jordi Pujol a l'UCE, Alegret ha explicat que “es farà una activitat similar, però sense Jordi Pujol. La secretària del president ens va avisar un mes abans que fes la confessió.


Ens van dir que no assistiria perquè es replegava de la seva activitat”. Pel catedràtic, la confessió de l’expresident de la Generalitat “afecta persones concretes, però en absolut afecta tot el procés”.

“El país està vivint un procés cabdal. Per tant, els cursos i els actes s'han bolcat en el procés. Nosaltres analitzem el que està passant d'una manera crítica i amb retrospectiva”, ha afirmat Alegret. A més, aquest any un dels eslògans de l’UCE és ‘Prada, any zero', i el seu president ho ha justificat dient que “som una universitat que vol ser constituent, hem de crear estructures d'estat”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/08/salvador_alegret_passi_el_que_passi_el_9-n_la_independencia_es_irreversible_102430.php