dissabte, 23 d’agost del 2014

Només la portada d’El Punt Avui està a l’alçada del país

Dissabte, 23 d'agost de 2014 10:40 h

Els titulars dels diaris catalans, com els espanyols, destaquen que la llei de consultes ha estat avalada per la mínima, només El Punt Avui se’n desmarca.






El dictamen del Consell de Garanties Estatutàries sobre la Llei de Consultes és el tema estrella dels diaris d'aquest dissabte, a Catalunya només El Punt Avui destaca l’essència del resultat del dictamen de la Llei, amb la portada "Cent per cent legal", i destaca que la Llei està validada i que el dictamen, amb quatre vots particulars, sosté que la norma s’ajusta a la Constitució i l’Estatut.

El Periódico:
"Aval per la mínima", La Vanguardia: "La llei de Consultes, avalada per un Consell de Garanties dividit" i l'Ara, que opta com a titular principal per l’Ebola, i un escarransit titular a portada: “El Consell de Garanties avala per la mínima la Llei de Consultes”, posen èmfasi en la divisió dels membres de l’òrgan consultiu que segons El Punt Avui “dóna pólvora” als contraris a la consulta.

Pel que fa als diaris espanyols El País: "Mas logra por la mínima un aval jurídico a la consulta soberanista", en línia amb El periódico, la Vanguardia i l'Ara, és el més suau, la resta són molt més tendenciosos: El Mundo: "Sólo los juristas de CiU y ERC deciden que la consulta es legal. La Razón: "El Consejo de Garantías se divide: casi la mitad ve inconstitucional la consulta", I L’ABC “CiU i ERC fuerzan la legalidad de la consulta independentista”, en un faldó superior.