divendres, 29 d’agost del 2014

L’espoli aglutina i crea solidaritat entre els Països Catalans

Divendres, 29 d'agost de 2014 16:55 h

La Plataforma pel Dret a Decidir al País Valencià crida a participar a la V


Avui la Plataforma pel Dret a Decidir (PDaD) al País Valencià ha emès un comunicat per anunciar la seva participació a la V el proper 11 de setembre i per fer una crida a l’assistència dels valencians i valencianes que també volen un país lliure, nou i millor. En el comunicat la PDaD recorda que el 2010 el Tribunal Constitucional va deixar clar que l’Estat no permetrà que el poble català pugui decidir el seu futur i, des de llavors, la cada 11 de setembre ha estat una jornada de revindicació on catalans i catalanes han sortit al carrer per fer sentir la seva veu. Tant el 2012 com el 2013, el País Valencià va ser present en aquestes mobilitzacions, manifestant el seu suport i fent vius els Països Catalans. Enguany, no serà una excepció i el País Valencià tindrà un tram pròpi a la V que demostrarà al món que el desig d’independència del poble de Catalunya és pacífic i democràtic i no té volta enrere.  






Els Països Catalans tenen dret a decidir

“Des de juliol de 2010, quan el Tribunal Constitucional deixà clar que el sistema institucional espanyol no permetria que el poble català poguera decidir, està en marxa la Via Catalana per a deixar ben clar que el poder i la política és del poble, que el poble vol decidir i que les institucions i els partits han d’estar al servei del poble”. Així comença el comunicat que ha emès avui la Plataforma pel Dret a Decidir on ha manifestat el seu suport i la seva participació a la nova fita d’enguany per Via Catalana 2014, la multitudinària V.

“Sense València no hi ha independència!”


El 2013, una cadena humana de més de 400km va anar d’El Pertús fins a Vinaròs, on les mans de Carles Santos, Carme Salvador i Guillem Agulló van ser les primeres de la cadena valenciana pel dret a decidir que va enllaçar-se amb la cadena humana catalana, una fita històrica que els catalans i catalanes, aquest any, pretenen superar.
El 2014, la Via Catalana dibuixarà davant el món la V de Voluntat, de Votar.  Serà el principi del 9 de Novembre, quan la ciutadania farà sonar la seva veu.  Tornarà a ser una gran manifestació per les dos artèries més importants de Barcelona, la Gran Via de les Corts Catalanes i la Diagonal, que s’uneixen a la plaça de les Glòries.

La V de votar, de voluntat, de victòria, de València

Una vegada més, aquest any la gent del País Valencià tornarà a manifestar el seu suport al dret a decidir, que també anelen. El pròxim 11 de setembre, la PDaD també dibuixarà la V, la V valenciana, des del tram 27 de la Diagonal, entre Roger de Flor i Nàpols.

Els companys i companyes del País Valencià participaran a la Via Catalana en suport a la voluntat de ser i decidir del poble català, però també per un País Valencià lliure, on tota la seva ciutadania decideixi el seu futur sense les imposicions ni els atacs permanents d’això que, ara, anomenen crisi.


http://www.directe.cat/noticia/364905/lespoli-aglutina-i-crea-solidaritat-entre-els-paisos-catalans