divendres, 1 d’agost del 2014

Calçada: "És irònic que 300 anys després de la pèrdua de les nostres llibertats se'ns negui a ser preguntats"

01/08/2014

CONSULTA

El comissari del Tricentenari té clar que se celebrarà la consulta

 

Bernat Vilaró


El comissari dels actes del Tricentenari, Miquel Calçada


El comissari dels actes del Tricentenari, Miquel Calçada, ha dit avui en 'L'entrevista de l'estiu' del canal 3/24 que "em sembla molt irònic que en l’aniversari de la pèrdua de les nostres llibertats, 300 anys després, se’ns negui a ser preguntats".

El comunicador s'ha mostrat convençut que el 9 de novembre se celebrarà la consulta, i que aquesta "s'empararà en una legalitat, que pot sortir o bé dins del marc constitucional, o bé dins del marc constitucional a través del Parlament". "Serem consultats per saber quin futur i quina relació amb l'Estat espanyol volem", ha reiterat.

La força de la gent


"El procés va començar per la voluntat d’una majoria de la societat i s'acabarà precisament perquè hi ha aquesta voluntat", ha remarcat. "Es tracta de legalitats, però la legalitat ha de mirar de contextualitzar les preferències i el sentit comú, però sobretot la voluntat de la gent, que hi és, s’ha expressat, que està a les enquestes i que es tornarà a manifestar l'Onze de Setembre. Això va endavant", ha emfatitzat.

Finalment, Calçada ha opinat que, en cas de celebrar-se unes eleccions plebiscitàries al Parlament, "com més fortaleses tingui el govern de la Generalitat millor".


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/08/calcada_Es_ironic_que_300_anys_despres_de_la_perdua_de_les_nostres_llibertats_se_ns_negui_a_ser_pr_102176.php