dimarts, 15 de juliol del 2014

Rull, disposat a ser secretari general de CDC

Dimarts  15.07.2014  10:22

Voldria agafar el relleu d'Oriol Pujol, que ahir va plegar, 'si toca i si hi ha consens'







El secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, ha dit avui que estava disposat a ser el secretari general de CiU, en substitució d'Oriol Pujol, que va anunciar ahir en un comunicat que deixava el càrrec i també l'acta de diputat al parlament. En una entrevista a RAC-1, Rull ha dit que es posava 'a disposició del partit, si toca i si hi ha consens'. Rull també ha dit que el canvi a la secretaria general també implicarà una reestructuració el conjunt de la direcció, que es concretarà en un consell nacional el 6 de setembre, per 'encarar el repte tan transcendent de la tardor', en referència a la consulta del 9-N.


El secretari d'Organització de CDC que els noms candidats a ocupar la secretaria general s'han de consensuar i que aquest és un procés que ha de
liderar el president del partit, Artur Mas. Per Rull, el relleu de Pujol 'no és un debat de persones, sinó d'aptituds, idees, estructures si estratègies' i que l'objectiu més immediat ara és la celebració de la consulta. En aquest sentit, ha assegurat que 'el procés no culmina amb la consulta, sinó amb l'estat propi'.

Oriol Pujol, encausat pel cas de les iTV, va dir ahir en un comunicat: 'Caldrà molta fortalesa interior, molta cohesió i molt de convenciment' --va dir-- per a fer efectiu el dret de decidir dels catalans en aquest segon semestre d'un any clau. Segons ell, la provisionalitat de CDC a causa del seu encausament judicial, 'tot i haver estat una bona solució temporal', no serà aconsellable per als temps que s'acosten. El comitè executiu del partit es va reunir ahir al vespre extraordinàriament. La direcció decidirà ben aviat la manera de reorganitzar-se.



Heus ací, íntegre, el comunicat de renúncia d'Oriol Pujol:
«La necessitat d'encarar el segon semestre d'un any clau i històric com aquest 2014
La provisionalitat en què viu Convergència Democràtica de Catalunya fruit de la delegació de funcions de la secretaria general, tant bon punt vaig saber que m'havien imputat el mes de març del 2013, s'ha resolt satisfactòriament durant aquests darrers 16 mesos, tant en l'àmbit parlamentari com en el del partit. Tant per mantenir la necessària estabilitat parlamentària, i el suport al Govern, com per la gestió del partit, la seva coordinació institucional i per fer front a les diferents conteses electorals que s'han esdevingut.

Una altra cosa és com afrontem aquest segon semestre de l'any: el 9 de novembre, l'organització i la participació a l'11 de setembre i, més endavant, les eleccions municipals del proper mes de maig... Sóc conscient que ens vénen mesos on ens cal molta fortalesa interior, molta cohesió, molt convenciment per a continuar tota la tasca empresa, especialment en el procés nacional i en la capacitat i voluntat de fer efectiu el dret a decidir dels catalans. I és en el marc d'aquest repte, en què anuncio les mesures que prenc:

–Resoldre sòlidament i de manera permanent, amb la voluntat de posar fi a l'interinatge, la delegació de funcions de la secretaria general de CDC, de manera que els màxims òrgans de direcció del partit  i el seu
Consell Nacional, puguin acordar la nova estructura i responsabilitat sense alterar, en cap cas, el plantejament estratègic i ideològic que ja vam decidir col·lectivament en el congrés de Reus.

–Renunciar a la meva acta de diputat al Parlament de Catalunya, perquè també des d'aquesta institució hi hagi el màxim esforç i energia concentrats en què el procés surti bé.

Sempre havia mencionat la importància de la reversibilitat en les meves decisions. Deia que qualsevol decisió pogués ser reversible i aquestes no ho són. No ho són perquè la provisionalitat en què ara estem instal·lats, tot i haver estat una bona solució temporal, no serà prou forta per a donar solucions i respostes per als propers i decisius mesos.

Una provisionalitat, que, en contra del meu desig, ha estat i podria continuar essent massa llarga.

Prenc aquestes decisions ara, perquè el proper període de sessions al Parlament, i també el proper curs polític del partit, engeguin amb l'ordre, lideratge i persones que Convergència necessita per a poder donar la màxima garantia que el procés sortirà bé.

Vaig plegant de tot per no perjudicar en res.

Oriol Pujol.

Barcelona, 14 de juliol de 2014»


http://www.vilaweb.cat/noticia/4203754/20140715/rull-disposat-secretari-general-cdc.html