dimecres, 16 de juliol del 2014

Karmele Marchante: "Res de trucar a la porta de Rajoy"

15/07/2014

DRET A DECIDIR

Òmnium estrena el documental "Un país normal", on diverses personalitats reivindiquen el dret a votar el 9N


Xavier Lladó


La periodista Karmele Marchante


La periodista Karmele Marchante ha reivindicat avui que Catalunya pugui votar si es vol separar o no d'Espanya. "Res de trucar a la porta de Rajoy. Primer hem de decidir aquí", ha dit. Ha estat durant el col·loqui de la presentació del documental "Un país normal", que ha presentat aquest dimarts al vespre Òmnium Cultural als Cinemes de Girona de Barcelona.

En l'audiovisual, que té una durada de 15 minuts, apareixen personalitats dels mitjans de comunicació i de la política que parlen de la consulta i reivindiquen el dret a votar, com Andreu Buenafuente, Àngel Llàcer i Juan Luis Cano, els periodistes Martí Galindo, l'humorista Berto Romero, l'actriu Míriam Tortosa, l'empresari audiovisual Josep Maria Mainat i el catedràtic de Ciència Política Ramon Cotarelo.


Alguns d'ells eren avui en la presentació. Després s'ha fet un col·loqui, moderat pel periodista Tian
Riba, on alguns d'ells han opinat, com Karmele Marchante. La jutgessa Sílvia Ventura ha destacat que "el que no està prohibit està permès", mentre que l'economista Xavier Sala i Martín ha fet servir una metàfora: "El pare primer diu que el fill no pot marxar, però quan veu que està decidit a marxar acaba volent negociar". En representació del govern ha assistit a la presentació el conseller de la Presidència, Francesc Homs.

La presidenta de l'entitat, Muriel Casals, ha presentat l'audiovisual i l'ha definit com "una eina, un documental que s'ha de veure però sobretot que s'ha d'ensenyar". Ha assenyalat que el documental pot ser ben útil "per als que no tenen les idees clares" sobre la consulta, motiu pel qual els pot interessar. Ha comentat que l'audiovisual "és una reflexió sobre la consulta del 9N però també sobre la democràcia en la consulta".

Tian Riba ha agraït la participació de les personalitats que han acceptat sortir al documental. "Sobretot ho vull agrair als que no són independentistes", ha dit Riba, afegint que tenen un "mèrit doble", perquè sinó "és molt fàcil estar a favor de la consulta". Un dels qui surt al documental reclamant la consulta és Berto Romero. "En principi no vull una Catalunya independent, com a mínim no m'ho he plantejat, però també vull anar a votar", hi diu l'humorista.






http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/07/Omnium_estrena_el_documental_un_pais_normal_101858.php#