dimarts, 22 de juliol del 2014

El món professional reivindica el dret a decidir

Dimarts, 22 de juliol de 2014 10:55 h

Representants d’un centenar de col•legis i associacions professionals catalanes s’apleguen en un acte conjunt a l'Aula Magna de la Universitat de Barcelona


Amb el lema "El món professional pel dret a decidir, representants d’un centenar de col·legis i associacions professionals catalanes han demostrat el seu compromís amb l'exercici del dret a decidir, aquest dilluns al vespre en un acte conjunt celebrat a l'Aula Magna de la Universitat de Barcelona. Un acte que ha comptat amb el suport de la Intercol·legial, que representa la majoria de col·legis professionals del país i uns 200.000 col·legiats. 






Davant un centenar d’assistents, l'acte ha comptat amb les intervencions del rector de la UB, Dídac Ramírez; de Lluís Comerón, Degà del Col·legi d'Arquitectes de Barcelona i responsable de Relacions Institucionals de la Intercol·legial; de Miquel Casas, cap de la Unitat de Psiquiatria de l'Hospital de la Vall d'Hebron i catedràtic de Psiquiatria de la UAB; i de Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural.

El rector de la UB, Dídac Ramírez, ha obert l’acte explicant el compromís del rectorat de la universitat per promoure el diàleg i el debat sobre el model de país i el futur polític de Catalunya. Tot

seguit, Muriel Casals ha destacat que “tenim dret a decidir i el millor podem fer per a la llengua i la cultura catalanes i la construcció del futur del nostre país és votar el proper 9N”.


Per la seva banda, Lluís Comerón ha remarcat “el compromís ètic i intel·lectual que els professionals expressem a través dels col·legis”, per recordar que la Intercol·legial està adherida al Pacte Nacional pel Dret a Decidir i ha manifestat a través de diferents acords el seu suport a les decisions del Parlament de Catalunya. “No tinc res contra Espanya, me l'estimo i no sóc independentista ni nacionalista, però és millor que votem. Jo penso que hem de marxar d'Espanya, però votem i si surt que no surt que no. I l'endemà siguem bons amics”, ha dit el catedràtic de Psiquiatria Miquel Casas.


http://www.directe.cat/noticia/359418/el-mon-professional-reivindica-el-dret-a-decidir