divendres, 11 de juliol del 2014

Comença el judici contra els neonazis de la FAS, assassins de Guillem Agulló.

Divendres, 11 de juliol de 2014 19:10 h


L’acusació popular del 'cas Panzer’ contra la impunitat de la violència feixista al País Valencià


Membres de les entitats i els partits polítics que formen part de l'acusació en el 'cas Panzer'
© FOTO: ACN


València (ACN).-  L’any 2005 la Guàrdia Civil va desarticular l’organització neonazi Frente Antisistema (FAS). Serà a partir d’aquest dilluns quan l'Audiència de València acollirà el judici de l'Operació Panzer on s’acusen 18 membres de l’organització neonazi d'associació il·lícita, tinença il·lícita d'armes i tinença d'armes de foc. L'acusació popular, integrada pel Moviment contra la Intolerància així com entitats i partits de l'esquerra i el nacionalisme al País Valencià ha volgut subratllar que es tracta del procés més important a l'estat espanyol contra el feixisme i confia que serveixi per acabar amb la seva impunitat. Entre els acusats del cas s’asseu l'assassí confés del jove independentista valencià Guillem Agulló i un regidor d'España 2.000.

La impunitat la violència feixista sota el punt de mira


Esteban Ibarra, president del Moviment contra la Intolerància, confia que el judici aclareixi en altres coses, la procedència de les armes i la identitat dels proveïdors; el mapa de distribució de les armes i la causa per la qual la Guàrdia Civil va destruir les armes confiscades i en quin punt es va trencar la seva custòdia judicial.  A la roda de premsa d’avui, Ibarra també ha llençat la pregunta de per què  aquest judici no ha serà jutjat a l'Audiència Nacional, ja que segons les proves el grup podria ser perfectament definit com un grup terrorista. Toni Gisbert, el portaveu de l'acusació popular, ha afirmat que moltes de les armes han estat destruïdes, els informes i les fotografies sobre les mateixes obren en poder dels jutjats i ha confiat que això no sigui un obstacle per a l’acusació.

Gisbert també ha apuntat" la creixent alarma social que provoca que des de la transició, al País Valencià, la violència feixista gaudeixi d'un clima d'impunitat, la qual constatem que és la causa primera del seu augment: la impunitat anima els violents”. I en aquest sentit ha alertat de l'augment dels delictes d'odi al País Valencià, per damunt de la mitjana a l'estat espanyol.