dilluns, 7 de juliol del 2014

CDC es manté al grup liberal, almenys fins al 9-N

07/07/2014

CDC

La direcció de Convergència acorda seguir-hi per no perdre contactes, i mantenir la política sobiranista tot i la presència de C's i UPyD




L'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa





CDC es mantindrà finalment en el grup liberal del Parlament europeu, almenys fins a la consulta del 9 de novembre. Des de fa setmanes al partit d'Artur Mas s'havia obert el debat sobre la permanència en aquest organisme, després que s'hi han incorporat els eurodiputats de C's i la UPyD.

L'executiva de CDC ha acordat avui, amb el suport del president Artur Mas, que Ramon Tremosa no surti del grup per no perdre contactes en un moment decisiu del procés sobiranista, i a més ha aprovat mantenir la política a favor de la consulta, prescindint del que opinin els dos partits espanyolistes.

El secretari d'organització de CDC, Josep Rull, ha reconegut que la decisió que han pres és un mal menor, però que no podien "deixar espais buits" seguint la pressió del govern espanyol, de C's i UPyD. "Nosaltres no callarem, plantejarem un debat d'idees i no els facilitarem que diguin tot el que vulguin sense que una veu els contradigui", ha afegit. Al seu entendre, són C's i UPyD els que han entrat en un grup que defensa el dret a decidir.

Una ruptura de CDC amb el grup liberal hauria comportat altres conseqüències, com la ruptura amb la internacional liberal. El convergent Marc Guerrero és hores d'ara vicepresident del Partit Liberal Europeu, formació que va subscriure una declaració reconeixent el dret a decidir dels catalans. "Ni el procés ni el partit no s'ho poden permetre", ha indicat. "A qui complauria més que deixéssim aquest espai seria al govern espanyol. No donarem aquesta satisfacció al ministre Margallo", ha apuntat.

Hores d'ara C's i UPyD formen part de l'eurogrup, però no del Partit Liberal Europeu ni tampoc de la internacional liberal.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/07/cdc_es_mante_al_grup_liberal_almenys_fins_al_9-n_101682.php