diumenge, 6 de juliol del 2014

25.000 persones ballen i canten tota la nit a Canet

Diumenge  06.07.2014  04:50

El Canet Rock torna després de quatre dècades, amb una llarga nit de música i reivindicació




Foto: @loveoflesbian




Al Canet Rock han tornat a convergir quasi quaranta anys més tard la música, la festa i també la reivindicació de llibertat. El nombrós públic desplaçat fins a Canet de Mar (Maresme) ha fet reviure l'esperit del mític festival dels anys 1970. Un dels ingredients que ha fet recordar aquelles últimes edicions ha estat l'actuació de dos dels grups que van ésser presents al festival original: la Companyia Elèctrica Dharma i Jaume Sisa, que han aconseguit fer ballar el públic i corejar les seves cançons com si el temps no hagués passat. L'ambient festiu s'ha imposat al Pla d'en Sala i milers de persones de totes les edats han volgut ésser-hi presents en una de les cites més importants del panorama musical català.

Joan Fortuny, de l'Elèctrica Dharma, va voler tenir un sentit homenatge per a dos dels integrants de la banda que ja s'han mort: l'Esteve (1986) i en Josep (mort l'octubre del 2013). 'Gràcies per haver lluitat al nostre costat a la recerca d'aquell somni que teníem
quan érem nens i jugàvem a ser músics, segur que en algun lloc d'aquell llarg camí junts ho vam aconseguir', va recordar.

Tot i que fa més de quaranta anys que són dalt de l'escenari, l'Elèctrica Dharma va fer saltar el públic com si el temps no hagués passat. Una situació semblant es va repetir al cap d'unes quantes hores, a mitjanit, quan Jaume Sisa va aparèixer per interpretar dues cançons, entre les quals no podia faltar 'Qualsevol nit pot sortir el sol', que gent de totes les edats va cantar a l'uníson.

Per l'escenari del Canet Rock van anar desfilant, des de dissabte a mitja tarda, els noms més importants del panorama musical actual: els Amics de les Arts, Blaumut, Caïm Riba, Delafé y las Flores Azules, Gerard Quintana & Xarim Aresté, Gossos, Joan Dausà, Love of Lesbian, Manel, Mishima, els Pets, The Pinker Tones, Txarango...

Un dels molts moments destacats de les gairebé catorze hores de festival va ser la interpretació de 'Boig per tu' de Pep Sala, en record de Carles Sabater i amb la col·laboració de Crator i Joan Fortuny, de la Dharma:





Sense connexió mòbil
El fet que les connexions mòbils fallessin (el poble es va quedar fins i tot sense llum una estona i ningú no tenia accés a internet) va generar força contratemps als assistents i també a l'organització, que s'ha queixat de les grans operadores telefòniques. Una altra font de queixes al llarg de la nit van ser les llargues cues al bar.

El festival va aconseguir exhaurir les 25.000 entrades que havia posat a la venda. Entre el públic s'hi va veure gent de totes les edats, pares que repetien amb els seus fills adolescents i també parelles joves que venien acompanyades amb els seus petits.

Videos :







http://www.vilaweb.cat/noticia/4202080/20140706/25000-persones-ballen-canten-tota-nit-canet.html