dimarts, 3 de juny del 2014

Torna la violència del Ciudadano Cañas

Dimarts, 3 de juny de 2014 18:45 h

L’exdiputat de Ciudadanos i pare de la #ViaUlster mostra a Twitter els fonaments de Ciudadanos

 


 

L’exdiputat de Ciudadanos, Jordi Cañas, no perd ocasió per mostrar les arrels del partit liderat per Albert Rivera. Després que Ciudadanos, una formació que es declara a favor de la radicalitat democràtica i abanderada de la regeneració democràtica, s’hagi posicionat a favor de la monarquia, equiparant-la a democràcia, res no impedeix a Jordi Cañas ensenyar els fonaments en que se sustenta tot aquest movimiento Ciudadano, i res millor que fer-ho amb una piulada ben eloqüent: 


“Quan veig juntes la bandera de la Segona república i la separatista, recordo les últimes reflexions dels presidents Azaña i Negrin”.  Franquisme i Barcelona bombardejada cada  50 anys, abans que una Catalunya lliure. En línia amb la #ViaUlster

Les reflexions d’Azaña i Negrin, que parla Jordi Cañas.

Manuel Azaña, president de la república, va arribar a escriure en el seu diari: “Una persona del meu coneixement assegura que és una llei de la història d'Espanya bombardejar Barcelona cada 50 anys. El sistema de Felip V era injust i dur, però sòlid i còmode. Ha durat per dos segles”. Juan Negrín, president del govern de la república en l'última etapa de la guerra civil, tenia una aversió profunda als “nacionalismes disgregadors”, fins al punt, que Azaña explica en les seves memòries el que Negrín li va comentar respecte al nacionalisme català i basc : “I si aquesta gent han d’esquarterar Espanya , prefereixo Franco. Amb Franco ja ens entendríem nosaltres , o els nostres fills , o qui sigui, però aquests homes són inaguantables”