dimarts, 10 de juny del 2014

Rakitic, per uns 20 milions més la cessió de Suárez

10/06/14 02:00 - barcelona - Albert Fibla

A punt de tancar-se. Zubizarreta i Faus van viatjar ahir a Sevilla per tancar el traspàs del croat, que es podria anunciar avui mateix. Queden, en tot cas, alguns serrells per resoldre



Ivan Rakitic, saltant al centre de la imatge, durant un entrenament amb la selecció croata, amb la qual jugarà el partit d'inauguració del Mundial, el proper dijous, contra el Brasil Foto: AFP.


Luis Enrique ja pot comptar amb un altre futbolista important que l'ajudarà a construir el nou Barça. En espera de polir alguns detalls, el FC Barcelona i el Sevilla van arribar ahir a un acord perquè Ivan Rakitic vesteixi de la blaugrana a partir de la temporada vinent.

Andoni Zubizarreta i Javier Faus van viatjar a Sevilla per tancar el fitxatge del migcampista croat i, fins a quarts de set de la tarda, van estar reunits amb el director general del Sevilla FC, José Maria Cruz, i el director esportiu, Ramón Rodríguez Verdejo, Monchi. La trobada, que va tenir lloc a la seu del club andalús, va servir per arribar a un principi d'acord de traspàs per valor d'uns 20 milions d'euros més la cessió del jugador del Barça B Denis Suárez.

Perquè l'operació hagi arribat a bon port ha estat clau la determinació de Rakitic, disposat a
convertir-se en jugador del Barça de totes totes. De fet, Dejan Rakitic, el seu germà i representant, i el FC Barcelona estan d'acord en quant cobrarà i en la durada del contracte que signarà. D'altra banda, el migcampista croat no ha volgut renovar amb el Sevilla i quedaria lliure el 30 de juny del 2015, fet que obliga el club al qual va arribar en el mercat d'hivern de la temporada 2010/11 a vendre'l ara.

Tot i que el president sevillista, José Castro, va assegurar que no vendria Rakitic si no arribava una oferta fora de mercat, ha hagut de negociar amb molt poc marge la proposta del Barça i el preu de la operació són, de moment, aquests 20 milions d'euros més el préstec de Denis Suárez. El contracte del migcampista del Barça B, que acaba l'any 2017, preveu que a partir del curs vinent ha de ser jugador del primer equip, però Luis Enrique, de moment, no compta amb ell. En tot cas, Suárez, que ja va estar a punt d'anar a parar al Sevilla quan pertanyia al Manchester City i Jesús Navas va ser traspassat al club anglès, és molt del gust d'Unai Emery.

Petites diferències
Un dels serrells que encara queden per resoldre per tancar l'operació és la possibilitat, o no, que el Sevilla tingui una opció de compra sobre Denis Suárez. Per un altre costat, les dues entitats s'han de posar d'acord sobre quina ha de ser la forma de pagament del traspàs. Sigui com sigui, l'anunci del fitxatge de Rakitic pel FC Barcelona podria tenir lloc avui mateix –no es farà esperar més enllà de dijous vinent, dia que el croat jugarà el partit inaugural del mundial 2014–. Un cop es confirmi, el Barça enviarà un metge a la concentració de la selecció croata, al Brasil, perquè Ivan Rakitic passi la convinguda revisió mèdica.

DECIDIT

Ha ajudat que
el croat acabi contracte el 2015 i no hagi renovat pel Sevilla

DENIS SUÁREZ

El seu contracte estipula que havia de pujar al primer equip aquest curs 
 
Darrera actualització ( Dimarts, 10 de juny del 2014 02:00 ) 


http://www.lesportiudecatalunya.cat/nel9/article/8-esports/48-barca/750562-rakitic-per-uns-20-milions-mes-la-cessio-de-suarez.html