dijous, 26 de juny del 2014

Pancartes independentistes per rebre Felip VI

26/06/2014

POLITICA - #FELIPEVIELBREU

Reagrupament defensa el Sí-Sí des del centre de Girona, coincidint amb la visita del rei d'Espanya


Xavier Lladó



Pancartes independentistes a Girona


Reagrupament del Gironès ha donat la benvinguda al nou monarca espanyol Felip VI amb una gran pancarta que ha penjat a la plaça Catalunya de Girona on es pot llegir “Felip: votarem! Sí-Sí”. Dues pancartes petites de Reagrupament acompanyen el cartell principal. És una acció reivindicativa que pretén fer saber al nou monarca espanyol, Felip de Borbó, que els catalans volen votar en el referèndum del 9 de novembre i que una gran majoria ho farà pel doble sí.

Els nous reis espanyols són avui a Girona, on es lliuren els premis Impulsa, de la Fundació Príncep de Girona. És el primer viatge que fan fora de Madrid des que van accedir al tron la setmana passada.

Carles Bonaventura, regidor de Reagrupament a l’Ajuntament de Girona, que ha estat una de les
persones que ha participat en l’acció d’aquest matí, ha manifestat que “aquesta és la nostra manera de rebre Felip de Borbó a la ciutat". "Primer li vam deixar clar en el ple que no volem que la casa reial espanyola continuï utilitzant el títol de príncep de Girona, en aquest cas princesa; després vam retirar els quadres de Joan Carles i Sofia que presidien des de feia anys el plenari gironí, i avui li volem dir ben alt que no és benvingut a Girona i que una majoria de catalans i ben segur que de gironins deixarem clar el 9 de novembre en la consulta que volem deixar de ser súbdits d’Espanya per passar a ser ciutadans lliures d’un nou Estat català, de la República Catalana”.

Després del lliurament dels premis Impulsa, Felip VI coincidirà amb el el president de la Generalitat, Artur Mas, durant el sopar de la Fundació Príncep de Girona. Tot i la coincidència en el sopar de Girona, la Generalitat no preveu una trobada formal. El portaveu del Govern, Francesc Homs, pràcticament ho va descartar la setmana passada: "Sempre es poden improvisar, però les coses estan programades i no tinc la sensació de que es pugui concretar res aquell dia".


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/pancartes_independentistes_per_rebre_felip_vi_101506.php