dilluns, 30 de juny del 2014

El CGPJ envia un qüestionari disciplinari als jutges firmants del manifest pel dret de decidir

Dilluns  30.06.2014  09:06

Els magistrats denuncien que l'òrgan judicial espanyol no defensi el seu dret d'expressió

 







Els trenta-tres jutges catalans que van signar un manifest en favor del dret de decidir van rebre la setmana passada una carta disciplinària del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) amb una bateria de preguntes sobre la seva intenció. Xavier González de Rivera, portaveu dels jutges firmants, ha explicat a TV3 que les preguntes són òbvies i ha considerat que les diligències informatives del CGPJ són il·legals si no hi ha cap expedient obert en contra seu.

'Estem indignats. Per què se'ns pregunta això, si no hi ha una empara legal per poder-nos fer aquestes
preguntes? Que ens hem de confessar?', ha explicat González: 'Vam exercir un dret de la llibertat d'expressió, i això és cobert per la constitució. També s'ha queixat que el consell no defensi la seva llibertat d'expressió i, per contra, segueixi el que diu el sindicat Manos Limpias, que és qui va denunciar els firmants.

Una trentena de jutges i magistrats catalans van signar al febrer un manifest en favor del dret de decidir de Catalunya. Segons aquests juristes, Catalunya és una nació i, per tant, té dret de decidir la seva relació amb l'estat espanyol. De fet, segons ells, el dret de decidir té cabuda dins la constitució espanyola, interpretada d'acord amb la legislació internacional i des d'una 'perspectiva dinàmica i viva, no sacramental'.