divendres, 6 de juny del 2014

El Cercle Català de Negocis parteix peres amb PIMEC

06/06/2014

DRET A DECIDIR

Els empresaris del CCN acusen Josep González d’haver impedit una votació a la junta sobre l’Estat propi i d’impedir la regeneració a la presidència de l’entitat


Nerea Rodríguez


Albert Pont i Josep González


El Cercle Català de Negocis ha partit peres amb PIMEC i ha decidit deixar de formar-ne part. Segons ha explicat el CCN en un comunicat, hi ha hagut dos detonants d’aquesta situació.

 D’una banda, el fet que el president de PIMEC, Josep González, impedís que la junta votés
l’obertura d’un procés per informar dels avantatges i inconvenients de l’Estat propi als socis de la patronal, per tal que aquests es puguin anar preparant per l’escenari de futur d’un Estat independent.

El president de PIMEC, explica el CCN, “va despatxar la petició afirmant que ‘les decisions de PIMEC no es prenen votant’.

 El segon detonant ha estat el fet que, “tot i les crides del CCN a la renovació, González es presenta a la reelecció després de 17 anys de presidència”. A més, el Cercle manifesta no entendre “com és possible que en uns moments tan decisius de la història de Catalunya PIMEC no es mogui, quan sí ho han fet, impulsats per la societat catalana, els partits polítics i algunes organitzacions empresarials d’àmbit local”.

Pels empresaris del Cercle, Josep González “és una persona que pensa i funciona com es feia al segle passat, quan l’autonomisme era hegemònic, no pot encarar i afrontar els reptes actuals que tenim com a petita i mitjana empresa”. Pel CCN, ara cal “valentia, atreviment i fortalesa per aguantar la pressió i no cedir si cal”.

Ara, el CCN vol “aixoplugar en l’àmbit nacional tots aquells empresaris amb una clara vocació de defensa del país”. Així, opta per “impulsar el model que ha anat construint en els darrers cinc anys de lobby econòmic i empresarial per contribuir a definir les noves regles que afectaran a les pimes en el nou Estat català”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/06/el_cercle_catala_de_negocis_parteix_peres_amb_pimec_101131.php