diumenge, 8 de juny del 2014

Duran trencarà amb Convergència, segons el Periódico

Diumenge  08.06.2014  08:56

Abandonarà el càrrec de secretari general de la federació després de la coronació de Felipe VI · Estudia presentar-se en unes eleccions avançades a Catalunya




Portada del Periódico.



El màxim dirigent d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, trencarà amb Convergència (CDC) i abandonarà el càrrec de secretari general de la federació, segons publica avui el Periódico a portada. Duran també pot haver decidit no repetir com a candidat al congrés espanyol i es planteja de presentar-se com a candidat si Artur Mas convoca unes eleccions avançades amb caràcter plebiscitari. En aquesta hipòtesi ho faria com a candidat d'Unió sense Convergència.

Segons l'informació del Periódico, Duran presentarà la seva renúncia al càrrec de secretari general de
CiU després de la coronació del Felipe VI.

Paral·lelament, el polític d'Alcampell també deixarà la presidència de la comissió d'Afers Estrangers al congrés espanyol però mantindrà la presidència del comitè de govern d'Unió i l'actual càrrec de portaveu a Madrid. De fet, segons hauria comunicat al seu entorn més pròxim, la voluntat de Duran seria presentar-se com a candidat a la Generalitat si finalment el president Mas convoca unes eleccions plebiscitàries. 'El Periódico' destapa que la decisió de Duran ve de lluny i s'emmarca després de l'avançament electoral del 2012 i la pèrdua de 12 diputats per part de CiU. El democratacristià no combrega amb l'aposta sobiranista de CiU i també critica l'immobilisme del PP en aquesta qüestió.

Duran no ha aconseguit cap gest ni cap concessió de l'executiu espanyol que l'ajudin a posar en valor el seu paper com a interlocutor entre la majoria governant a Catalunya i a l'estat i, per això, també va decidir demanar el relleu com a president de la part catalana de la comissió bilateral estat-Generalitat. 'No m'han donat ni aigua', s'ha queixat el líder d'UDC, que només hauria comptat amb el suport de l'encara líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, que considera Duran 'l'únic pont per reconduir el conflicte català'.

Duran ja ha mostrat aquesta setmana la seva incomoditat amb la decisió de CiU d'abstenir-se en la votació de la llei orgànica de successió que permetrà el relleu de monarques espanyols. Segons el rotatiu, l'abstenció de CiU i les paraules crítiques de membres de CDC cap al futur monarca 'han esgotat la paciència' de Duran.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4196488/20140608/duran-trencara-convergencia-periodico.html