dilluns, 30 de juny del 2014

A Duran li surt “el gran moviment central” per la culata

Dilluns, 30 de juny de 2014 15:50 h

La proposta del democristià d’aquest cap de setmana ha servit per reforçar els plantejaments de CDC i ERC i perquè PPC i Ciudadanos carreguin contra CiU i contra el mateix Duran


Les reaccions de CDC a  la nova atzagaiada de Duran no s’han fet esperar. Lluís Corominas ha replicat Duran que la centralitat està ara en la lluita contra la crisi i en liderar el procés, i ha advertit que el seu partit no pensa canviar la seva posició. ERC també ha replicat a Duran que "la centralitat política és al dret a decidir i a l'independentisme" i li ha demanat que "continuï lleial al procés i la consulta". De fet, els republicans han emmarcat les seves paraules com "l'enèsima versió de la proposta d'una tercera via, que encara no ha aparegut". En aquest sentit i en resposta al cop de porta de Cospedal  a la tercera via, Josep Rull ha insistit  que CDC té la voluntat  "clara i insubornable" de  posar les urnes el 9-N, perquè "la decisió no ha de correspondre a una Constitució fossilitzada, sinó a un element viu i dinàmic que és el poble de Catalunya".  





El PPC reclama a Duran que actuï més i no parli tant

El popular Enric Millo  ha considerat les paraules de Duran "reveladores" ja que fan un reconeixement "explícit" que CiU ha abandonat una centralitat que va ocupar fa anys. No obstant això, el portaveu del PPC ha demanat a Duran que passi d'una vegada de les paraules als fets, s'allunyi de l'estratègia separatista i actuï. "UDC té 14 diputats al Parlament, 6 al Congrés, 3 senadors, 1 eurodiputat, 1 vicepresidenta del Govern i 2 consellers. És força suficient com per frenar de cop la deriva separatista de CiU i impulsar polítiques sensates", ha afirmat Millo.

Sense notícies de Duran



Així mateix, el portaveu popular català ha recordat que fa gairebé un any el PPC va plantejar un gran acord de totes les forces no independentistes. "Es va enviar una carta a diferents partits polítics i a representants de la societat civil per reconstruir el centre català. Duran ni tan sols va contestar aquella convocatòria", ha finalitzat Millo.

Ciudadanos molt fans de Duran

Amb un "benvingut al club senyor Duran", el secretari general i portaveu de Ciudadanos, Matías Alonso, ha fet notar aquest dilluns la coincidència de parers entre el líder d'Unió i C's pel que fa al rumb on es dirigeix Convergència i Unió (CiU). Una direcció que la formació presidida per Albert Rivera assegura que està marcada per "l'allunyament de la centralitat" de la que en culpa "la disbauxa separatista". Per a Alonso, la federació nacionalista, amb Mas al capdavant, ha deixat de banda "aquest espai de centre que sempre els havia donat bons rèdits electorals". 


http://www.directe.cat/noticia/356405/a-duran-li-surt-el-gran-moviment-central-per-la-culata