dimarts, 13 de maig del 2014

Trias: "Ens aniria molt bé ser capital d'un Estat"

13/05/2014

ELECCIONS EUROPEES

Ramon Tremosa defineix Catalunya com “el país nòrdic" de la Mediterrània, en una trobada amb l'alcalde de Barcelona


Alèxia L. Ferret



Ramon Tremosa i Xavier Trias durant l'acte


Davant una sala plena, amb gent de peu als voltants, el candidat de CiU a les europees, Ramon Tremosa, i l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, han mantingut un diàleg a l’Hotel Catalonia sobre Barcelona i Europa. Trias ha assegurat que a Barcelona “li aniria molt bé ser una capital d’Estat, perquè competiríem amb més igualtats”. “Barcelona i l’àrea metropolitana ens trauran de la crisi perquè són qui genera capacitat econòmica, sense menysprear la resta de territoris”, ha explicat convençut l’alcalde davant d’un centenar de persones.

En un ambient distès, Trias ha negat rotund que siguin certes les prediccions negatives que explica
l'unionisme sobre una Catalunya independent. “No em crec aquestes desgràcies que ens expliquen que ens passaran. No ens faran recular, sinó tirar endavant”, ha confessat. L’alcalde de Barcelona ha titllat “d’escàndol” el tractament que rep Catalunya per part de l’Estat espanyol, i ha recordat que CiU va a Europa per una doble feina: “Recolzar Catalunya, i defensar el seu paper a Europa”.

“El país nòrdic a la mediterrània”

El candidat de CiU ha lamentat que “els ports mediterranis només són locals. Mentre que els del nord d’Europa són europeus”, però s’ha mostrat optimista en què “el corredor mediterrani pot suposar que el port de Barcelona sigui el primer port europeu mediterrani”. Tremosa ha definit Catalunya com “el país nòrdic a la mediterrània referent en molts àmbits”, i ha explicat que “Catalunya està en el rànquing de les regions europees en R+D”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/trias_ens_aniria_molt_be_ser_capital_d_un_estat_100615.php