diumenge, 4 de maig del 2014

RTVE, a un pas de la fallida econòmica

 04/05/2014

TELEVISIÓ

Segons un informe oficial, el govern espanyol s’estaria plantejant prendre decisions polítiques “d’alt voltatge”


Mar Sabé



El President de RTVE, Leopoldo González-Echenique



La Corporació de Ràdio Televisió Espanyola (RTVE) està a un pas de la fallida econòmica, segons publica avui el diari ‘El Mundo’. El motiu d’aquesta fallida, segons el diari, és el “fracàs” del model de finançament aprovat l’any 2009.

El rotatiu cita un informe oficial que podria obligar al govern de l’Estat espanyol a prendre decisions polítiques “d’alt voltatge”, com realitzar aportacions extraordinàries de diner públic de RTVE per
evitar-ne una dissolució forçosa. Aquesta situació portaria a la destitució de tota la cúpula directiva de la Corporació, capitanejada per Leopoldo González-Echenique, que va ser posat al càrrec pel PP no fa ni 2 anys.

Segons fonts governamentals, “la situació és delicadíssima ja que estaríem parlant d’un dèficit crònic anual de 100 milions d’euros amb unes pèrdues acumulades de 800 milions”. “És una situació patrimonial que pot forçar ens breus per manament legal el cessament del president del RTV i de tot el consell d’administració”, asseguren aquestes fonts.

Aquest forat, que les citades fonts comptabilitzem en 800 milions d'euros, equival a més de la meitat dels 1.510 milions que componen en l’actualitat el capital social de RTVE, segons l’informe, fet que significaria “causa de la dissolució” segons la Llei de Societats de Capital. Segons aquesta llei, si RTVE no rep liquiditat, el grup deixarà de ser viable i haurà de ser dissolt perquè deixi de suposar una càrrega per l’economia de l’Estat.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/rtve_a_un_pas_de_la_fallida_economica_100417.php

2 comentaris :

Hans Móller ha dit...

I doncs com farien la propaganda, aleshores?

Rosa Mary ha dit...

Hans Móller , suposo que el govern central no deixarà que desaparegui TVE "La mejor TV de España" Va ser la 1ª i unica que existia quan va començar la TV a espanya i ha sigut i es la TV del govern espanyol. Gràcies pel teu comentari.