dimarts, 27 de maig del 2014

Junqueras posa data a la República Catalana: el 2016, "com a molt tard"

27/05/2014

INDEPENDÈNCIA

"Estimo molt Espanya, té una llengua i una cultura per la qual sento un profund respecte, un sincer afecte", afirma el líder d'ERC


Nerea Rodríguez

Oriol Junqueras en una sessió de control al Parlament



El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha posat data a la República Catalana: “Si es guanya el referèndum serà cosa d'any i mig. És el tempo que s'ha donat en altres casos. Entre Catalunya i Espanya, les negociacions sobre allò fonamental no tindrien per què durar més. Com a molt tard, el 2016 podrem proclamar la República Catalana”, afirma en una entrevista al diari ‘El Mundo’.

Preguntat per què passaria si no la reconeix ningú, Junqueras és taxatiu: “Tothom la reconeixerà, encara que diguin el contrari”. Alhora, argumenta que “el procés sobiranista de Catalunya és un
esforç col·lectiu i el primer que vaig dir la nit electoral és que posava la nostra victòria al servei de la nostra obstinació per decidir el nostre futur polític. Quan hi ha eleccions, desitgem la millor sort als partits amb els quals compartim el projecte”.

En aquest sentit, lamenta que “CiU ha basat la seva campanya a dir que la nostra victòria afebliria el procés. Nosaltres, això mai ho hem dit d'ells”. “Però ara que els més votats hem estat Esquerra, esperem de les altres formacions compromeses amb el procés la mateixa lleialtat que hem mostrat nosaltres”, reclama el líder republicà.

Quan el periodista li assegura que la consulta no se celebrarà el proper 9 de novembre, Junqueras assegura: “Catalunya votarà el proper 9 de novembre. El nostre camí és el de la democràcia, és el del referèndum. Podem parlar de tot i negociar-ho tot, però no renunciarem a donar veu al poble de Catalunya perquè és el més democràtic, el més just, i allò al que ens hem compromès”.

A més, reconeix que Europa ara diu que el procés català és un assumpte intern espanyol, però opina que ho fa perquè “és el que han de dir ara”, però continua: “Quan guanyem el referèndum ens integraran sense problema. La primera que tindrà interès, i fins i tot pressa per negociar amb nosaltres, serà Espanya. Sobretot per veure què fem amb el deute. Ara el PP diu que quedarem fora fins i tot del sistema solar”.

Però, segons ell, “l'endemà del referèndum seran els primers que s'asseuran a negociar, perquè els interessa un acord raonable i afectuós. I a Europa també l’interessa que aquest acord es produeixi, perquè Espanya pagui com a mínim una part del seu deute, de manera que els animaran a negociar”. Finalment, conclou: “Jo estimo molt a Espanya. És el país de molts dels nostres militants i votants. Espanya té una llengua i una cultura per la qual sento un profund respecte, un sincer afecte i molta admiració”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/05/junqueras_posa_data_a_la_republica_catalana_el_2016_com_a_molt_tard_100900.php


1 comentari :

Rosa Mary ha dit...

El 2016,17,18 ...No Sr Junqueras Volem la Independència com va dir L'ANC Abril 2015 !!