divendres, 2 de maig del 2014

Funcionaris de l’Estat s’integren a l’ANC

02/05/2014

ANC

"Ningú s'ha preocupat de dir-nos què passarà amb les nostres feines i si podrem continuar servint els ciutadans de Catalunya", argumenten els treballadors públics

 

Nerea Rodríguez



Agència Tributària


Funcionaris de l’Estat s’han integrat a l’Assemblea Nacional Catalana. Segons publica ‘El Punt Avui’, un grup de funcionaris de l'administració de l'Estat a Catalunya i dels organismes que en depenen s'han afegit a l’ANC amb el doble objectiu de treballar per la independència i de trobar alguna garantia que els permeti guanyar suports en un col·lectiu que té unes 30.000 persones de perfil heterogeni i repartides entre les diferents divisions que l'administració estatal té a Catalunya.

Segons aquesta informació, estaven en un primer moment integrats en la sectorial d’administració pública de
l’ANC, ara s’han adonat de la necessitat de treballar per separat “per buscar respostes a les preguntes que ens neguitegen”, segons explica un dels impulsor de la subcomissió de treballadors de l’administració pública espanyola a Catalunya per la independència.

Un altre membre de la subcomissió, que prefereix mantenir-se en l’anonimat, com els altres, per estalviar-se problemes, ha explicat al diari que “entre els que ho hem posat en marxa hi ha funcionaris de base, però també càrrecs intermedis i algun director general”.

Tot i això, es mostren una mica preocupats: “Ningú ha parlat de nosaltres fins ara; ningú s'ha preocupat de dir-nos què passarà amb les nostres feines i si podrem continuar servint els ciutadans de Catalunya tal com ho estem fent ara”. Per aquest motiu, representants de la subcomissió preveuen demanar reunions amb els partits que han donat suport a la consulta.

Entre el grup de persones que han impulsat la subcomissió hi ha funcionaris, personal laboral i interins, des de treballadors de l'Agència Tributària fins a personal de Justícia, d'Aena, de la Seguretat Social o de Correus.