dijous, 15 de maig del 2014

Els alcaldes dels municipis afectats pel Castor reclamen el desmantellament de la planta de gas

15/05/2014 - 12.02h.

CASTOR - BENICARLÓ



El vaixell de vigilància passa prop de la plataforma. (Foto: ACN)
 


Alcaldes de municipis de Catalunya i el País Valencià insisteixen que s'ha de desmantellar la planta de gas Castor. Ho han dit després d'una reunió per analitzar l'informe de l'Institut Geogràfic Nacional (IGN) que vincula directament el projecte gasístic amb els terratrèmols que hi ha hagut a la zona. Hi ha consens i unanimitat. Es demana l'aturada definitiva del projecte Castor i el seu desmantellament. És l'exigència comuna en nom de la seguretat. Marcel·lí Domingo, alcalde de Benicarló, ho justifica: "Nosaltres el primer que volem és la tranquil·litat i la seguretat dels nostres veïns."

L'absència dels alcaldes de Vinaròs i Peníscola, tots dos del PP, no ha fet trontollar el front. Joan
Martín, alcalde de Sant Carles de la Ràpita, demana que el govern espanyol faci pública ja la seva investigació sobre el cas: "Cal exigir aquesta informació de manera immediata, l'aturada del Castor i, per descomptat, el seu desmantellament. Ara per ara no hi ha cap més escenari que el desmantellament de la planta".

La cimera de Benicarló ha estat el primer esglaó del front institucional contra el projecte Castor. Aquest migdia hi haurà una altra reunió a Tortosa amb el conseller d'Interior de la Generalitat, Ramon Espadaler, per analitzar també l'informe de l'Institut Geogràfic Nacional (IGN) sobre el projecte, amb l'assistència, a més, de representants de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i de Protecció Civil. Hi assistiran els regidors d'Alcanar, Sant Carles de la Ràpita, Sant Jaume d'Enveja, Deltebre, Amposta, Ulldecona i Tortosa.


http://www.324.cat/noticia/2396713/societat/Els-alcaldes-dels-municipis-afectats-pel-Castor-reclamen-el-desmantellament-de-la-planta-de-gas