diumenge, 11 de maig del 2014

El Barça empata a Elx i sobreviu a la Lliga gràcies a l'Atlètic (0-0)

Alexis intenta rematar a Elx / JUAN CARLOS CÁRDENAS / EFE
El Barça ha estat superior a l'Elx, però com ha passat durant aquest tram final de temporada, li ha mancat futbol i encert de cara a porteria. Els blaugranes han empatat a 0 i sobreviuen a la Lliga gràcies a l'empat de l'Atlètic de Madrid contra el Màlaga. El Camp Nou dictarà sentència la setmana que ve.

El Barça ha sortit al Martínez Valero amb l'equip habitual dels últims partits, amb l'únic canvi de Cesc per Xavi, que s'ha entrenat al marge dels seus companys durant bona part de la setmana. Tot i la importància del xoc, el conjunt blaugrana ha aparegut sobre la gespa de l'estadi il·licità sense un
excés de revolucions, pausant el joc, amb un ritme cansós. Tot i així, la primera gran oportunitat l'ha tinguda Andrés Iniesta al minut 13. Després d'una segona jugada a la sortida d'un córner, Cesc ha buscat el manxec, que des de la frontal de l'àrea ha empalat la pilota amb l'exterior i el seu xut s'ha estavellat al travesser de la porteria defensada per Manu.

El Barça tenia el control, però l'Elx avisava amb joc directe, a l'esquena dels laterals blaugranes, buscant la mobilitat de Coro i Carles Gil. Al minut 24, Messi ha arrencat en diagonal i el seu xut, massa centrat, l'ha rebutjat el porter local. A la sortida del córner, Alexis ha rematat de cap, sense problemes per Manu. Sense excessiu ímpetu, mastegant el partit a poc a poc, el Barça ha trobat porteria sense avassallar el rival ni sotmetre'l durament. Al minut 37, una falta lateral de Messi, colpejada amb força per baix, ha marxat fregant el pal. El Barça no donava senyals de jugar-se la vida, però dominava territorialment. Un control infructuós, ja que s'ha arribat al descans amb empat, i la sensació que a l'Elx ja li anava bé el ritme dels primers 45 minuts.

Just a l'inici del segon temps, Messi ha tingut la millor ocasió del partit. Alves ha servit una passada llarga, la defensa de l'Elx no ha fet el fora de joc coordinadament i l'argentí s'ha plantat davant Manu, que ha aconseguit aturar el xut del de Rosario. A mesura que han passat els minuts, els de Fran Escribá s'han envalentit i Rodriguez ha tingut dues ocasions, la segona després d'un error de Pinto amb els peus que el mateix porter ha salvat. Tello, que ha entrat per Pedro, ha reclamat penal per mans d'un defensa il·licità. El mateix Rodríguez ha perdonat en un ràpid contraatac, i la millor ocasió del Barça ha estat un xut amb rosca d'Adriano. 

A la banda, Gerardo Martino es desesperava mentre el rellotge avançava inexorablement. Durant els últims minuts, el Barça s'ha llençat contra la porteria rival, però no ha creat perill clar.