diumenge, 11 de maig del 2014

Per lluitar, toca guanyar

El Barça ha d'igualar el resultat de l'Atlético si vol aprofitar la nova oportunitat de ser campió

El vestidor blaugrana està centrat a guanyar els dos partits que li queden per assolir el títol


11/05/14 02:00 - BARCELONA - Marta Cabré



Prèvia de l'elx-Barça Foto: L'ESPORTIU.
 
Després del gol de Lafita en el minut 92 del partit de dissabte passat, molt pocs haurien pensat que el Barça viatjaria a Elx amb totes les possibilitats d'endur-se la lliga. De fet, els mateixos integrants del vestidor blaugrana van donar per perduda una competició que els ha tornat a donar una molt bona oportunitat per guanyar-la. “Seria imperdonable desaprofitar aquesta oportunitat”, deia Pedro. “En el moment oportú no fallarem”, garantia Dani Alves. El vestidor s'ha conjurat per deixar-s'hi la pell en els dos partits que queden, i cap dels dos serà gens fàcil. El primer, aquesta tarda, contra un Elx que s'està jugant la permanència i que ha convertit el Martínez Valero en un fortí. Els de Gerardo Martino necessiten ser els primers que guanyen a l'estadi il·licità aquest 2014 per evitar que l'Atlético es pugui proclamar campió aquesta mateixa jornada. El desig dels blaugrana és que el desenllaç de la lliga es faci al Camp Nou el cap de setmana que ve, i per això necessiten igualar el resultat que aconsegueixin –a la mateixa hora, les 19h– els d'El Cholo Simeone contra el Màlaga al Vicente Calderón. Els jugadors estan convençuts que aquesta vegada tots hauran de fer un últim esforç. Caldrà veure si després de donar-la per perduda podran canviar el xip i donar-ho tot fins al xiulet final. Després dels asados i els sopars de germanor dels quals han gaudit els blaugrana en els últims dies, ara no poden fallar. “Seria imperdonable”, va dir Pedro, i l'afició comença a no perdonar que es desaprofitin les bones ocasions.


Amb els de sempre

Conscients que s'hi juguen la lliga, Martino va convocar tots els seus jugadors excepte Víctor Valdés, que encara camina amb crosses per culpa de la lesió. El tècnic argentí, però, vol que Piqué, Puyol, Neymar, Dos Santos i Alba –tots ells lesionats i encara sense l'alta mèdica– facin pinya i s'uneixin al grup per superar el primer escull en el camí cap al títol. Malgrat l'extensa convocatòria, però, el més probable és que Martino segueixi apostant pels mateixos homes que van ensopegar dissabte contra el Getafe. L'únic canvi podria ser al mig del camp amb l'entrada de Cesc Fàbregas, important en l'última jornada contra el conjunt madrileny, en el lloc de Xavi. El terrassenc no s'ha entrenat amb el grup aquesta setmana –només ho va fer ahir–, i per això Martino podria preferir donar-li descans de cara al matx contra l'Atlético. Dani Alves tampoc ha treballat tota la setmana amb el grup, però seria una sorpresa que no fos titular, ja que Montoya ha jugat molt poc aquest curs. La fita del Barça aquesta tarda és guanyar i seguir lluitant per la lliga, però l'Elx no ho posarà fàcil, com ja va avisar el seu tècnic, Fran Escribá. Els il·licitans encara no estan salvats i necessiten els punts per assegurar la permanència com més aviat millor. A més, des del desembre passat no han perdut al Martínez Valero, i volen acabar la temporada sense que ningú ho faci. Escribá no podrà disposar d'un fix en el seu onze, l'exblaugrana Botía, sancionat, però sí que hi seran un altre exblaugrana, Lombán, i els exjugadors de l'Espanyol i peces importants en l'equip il·licità Javi Márquez i Ferran Corominas. L'Elx i el Martínez Valero, un escull difícil però possible per al Barça, que ho ha de donar tot per seguir aspirant a la lliga fins a l'últim dia.

PENÚLTIMA OCASIÓ

El Barça ha de fer, com a mínim, el mateix resultat que l'Atlético per dependre d'ell

SENSE CANVIS

Martino alinearà els mateixos onze homes que van empatar dissabte contra el Getafe

Triple homenatge: Tito Vilanova, Marcial i Asensi


El partit d'aquesta tarda entre l'Elx i el Barça servirà per homenatjar tres figures dels dos equips. El més especial serà el de Tito Vilanova, mort fa dues setmanes, que va jugar a l'Elx dues temporades al final de la dècada dels noranta i per això el club il·licità el vol recordar. Serà durant el minut 14 –dorsal que va lluir Tito durant la gran part de la seva carrera esportiva, i també en la seva etapa a l'Elx–, quan el públic li dedicarà una sonada ovació. A més, en el videomarcador del Martínez Valero es projectaran diverses imatges de Tito Vilanova vestint la samarreta de l'Elx, amb el qual va jugar a segona divisió. Abans del partit, a més, l'Elx vol homenatjar també Marcial i Asensi, dos mites del futbol tant al club il·licità com al Barça. Tots dos rebran una placa commemorativa del seu pas per l'Elx.

L'últim precedent, fa 25 anys però positiu per al Barça


L'Elx va pujar l'estiu passat a primera divisió després de 25 anys sense ser-hi, per això ha trigat tant a tornar a enfrontar-se amb el Barça. L'última visita blaugrana al Martínez Valero va ser del dream team i els de Johan Cruyff es van imposar per 0-3. Aquella va ser una de les set victòries que el Barça ha aconseguit a Elx en la lliga. Els precedents del matx d'aquesta tarda són molt igualats, ja que els locals han guanyat en vuit ocasions i han empatat quatre vegades –tres 0-0 i un 1-1–. De fet, el Barça no hi va poder guanyar fins a la seva tercera visita, la temporada 19961/62. A més, el triomf del curs 1988/89 per 0-3 va ser el més ampli de tots. En els 19 partits jugats entre l'Elx i el Barça a la ciutat il·licitana, els locals han marcat un total de 20 gols, mentre que els blaugrana n'han aconseguit 22.
Darrera actualització ( Diumenge, 11 de maig del 2014 02:00 )