diumenge, 27 d’abril del 2014

Tremosa recorda a Duran: 'La tercera via no la poden proposar els catalans'

Diumenge  27.04.2014  15:55

Autor/s: ACN

El candidat de CiU a les europees reitera 'el compromís radical' de la federació amb la consulta

 


Ramon Tremosa



El cap de llista de CiU a les eleccions europees del 25 de maig, Ramon Tremosa, ha recordat al líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, que "la tercera via no la poden proposar els catalans". Tremosa ha assegurat així que recau al govern de l'estat espanyol formular aquesta opció i que per tant "cada dia que passa és un dia que perd".

El candidat a l'Eurocambra ha reiterat a més el 'compromís radical' de la candidatura de la federació
amb la consulta del 9N, que és 'irrenunciable', i ha assegurat que no veu 'res de nou' en les declaracions de Duran en una entrevista que publica aquest diumenge el diari 'La Vanguardia'.

El candidat de la federació ha assegurat que hi veu poc de nou en la posició de Duran a favor de la tercera via. Creu que les seves paraules en l'entrevista d'aquest diumenge és 'coherent'. Hi veu, això sí, 'el compromís radical' de CiU i de Duran amb la consulta que és 'irrenunciable'. Una paraula que també ha fet servir el número 2 de la llista, Francesc Gambús, d'Unió. 'Sempre ha donat suport a la tercera via', ara bé: 'la tercera via no la podem proposar els catalans, ha de ser el govern espanyol qui faci una proposta que no ha fet', i per això, Tremosa entén que 'cada dia que passa és un dia que perd'.

En aquest sentit, Tremosa ha perfilat el 25 com el punt de partida d'una 'bola de neu, d'un cercle virtuós' que, amb el referèndum d'Escòcia i l'Onze de Setembre, dificultés el 'no' de Madrid i forcés per tant la negociació sota la supervisió d'una Unió Europea activa, ha assegurat.

Participació i 'reforç' a Mas

Precisament per això ha fet una crida a la participació a les eleccions europees, perquè la comunitat internacional veu el nombre de vots a les urnes com un 'element clau de legitimitat'. Ha reiterat que la participació dels catalans no es pot quedar només als carrers de Barcelona per l'Onze de Setembre, i ha reconegut la importància del nombre de vots a favor dels partits que 'han donat sortida al mandat democràtic'. I és més, entén que un bon resultat per CiU 'reforçaria' el lideratge del president Mas.

CDC i Unió, 'unànimement'

Tremosa ha destacat també 'el camí' que ha iniciat Catalunya tant per la 'pressió popular' com per la 'canalització parlamentària' i, ha afirmat que en això CDC i UDC 'han donat exemple d'unitat' al Parlament de Catalunya. 'Les paraules se les emporta al vent', ha matisat Tremosa, en recordar que si sempre voten junts en seu parlamentària els representants de la federació avancen 'unànimement endavant'.

Tremosa ho ha dit en roda de premsa des dels Jardinets de Gràcia, en sortir d'una reunió de treball amb la candidatura de CiU a les europees, en què s'ha debatut sobre aspecte com el corredor Mediterrani i la Unió Bancària, apostar per l'economia 'real' i redefinir les condicions per a possibles nous estats rescats -en referència a condicionar les ajudes a les pimes-.

També s'ha posat en valor el suport de la Internacional Liberal al president Mas en el procés per dur a terme la consulta. Tremosa ha volgut marcar diferència al suport del líder d'Holanda amb 'la negativa' del president del govern espanyol per una 'qüestió bàsica'.