dissabte, 5 d’abril del 2014

El Financial Times qüestiona el paper del rei Juan Carlos en la transició

Dissabte  05.04.2014  14:00

I recorda els últims escàndols que han esquitxat de ple la família reial espanyola

 


La casa reial espanyola continua acumulant polèmica. El prestigiós diari anglès The Financial Times qüestiona ara el paper del rei Juan Carlos a la transició, en aquest article que parla del llibre recentment publicat per la periodista Pilar Urbano. ‘El nucli de l'acusació del llibre és que Juan Carlos va va donar suport a la campanya dels alts comandaments militars per enderrocar el govern electe d'Espanya i personalment exercir una pressió ferotge sobre Adolfo Suárez, perquè es retirés’, diu.

L’article, titulat ‘L’heroic paper del rei espanyol en la transició democràtica, qüestionat’, remarca que
en una setmana el llibre s’ha situat entre els més venuts a l’estat espanyol a Amazon, fins i tot abans d’arribar a les botigues. I explica que el contingut ha generat una reacció irada per part d’alguns historiadors i del propi govern espanyol.

I diu: ‘Aquesta controvèrsia és l'últim d'una sèrie de revessos i escàndols del monarca, que ha aparegut inusualment feble en els últims mesos i ha patit una forta caiguda en la popularitat. El cop més perjudicial fins al moment es va produir al gener, quan un tribunal espanyol va identificar filla menor del rei com una sospitosa formal en un cas impirtant de desviament de diners i d'evasió d'impostos.’


http://www.vilaweb.cat/noticia/4183762/20140405/financial-times-questiona-paper-rei-juan-carlos-transicio.html