diumenge, 20 d’abril del 2014

Demanen el cessament del Director General de la Policia

17/04/2014

‘Israel a Catalunya’ anuncia que en els propers dies també interposaran una denúncia a Fiscalia contra Ignacio Cusidó


Nerea Rodríguez



Bandera nazi a la zona d’aficionats del Madrid - @fgarriga



L’entitat ‘Israel a Catalunya’ ha demanat avui el “cessament immediat” del Director General de la Policia, Ignacio Cusidó. La plataforma fa aquesta petició després que ahir la policia espanyola no va retirar les banderes nazis penjades i onejades per aficionats del Reial Madrid durant la final de la Copa del Rei entre el Barça i el Madrid a Mestalla.

Uns 1.500 efectius van vetllar ahir per la seguretat del partit, però “la Fan Zone dels seguidors del Real Madrid estava presidida per una bandera nazi del III Reich instal·lada per membres de la facció neonazi UltraSSur sense que els agents del CNP fessin complir la Llei aixecant acta de comís i imposant sancions administratives als autors d'aquest acte execrable. Per a més inri, els neonazis van cremar una bandera catalana sense que els agents del CNP presents a l'indret fessin cap tipus d'actuació per evitar l'ultratge de la bandera de la Comunitat Autònoma de Catalunya”.

A més, la plataforma recorda que “aquests elements van exhibir sense cap tipus de problemes -un cop dins de l'Estadi de Mestalla- símbols nazis del III Reich i multitud de banderes espanyoles anticonstitucionals amb l'Àliga de Sant Joan del règim feixista del General Franco. I tot això sense que el CNP fes cap mena de decomís o acta per vulneració del susdit article de la Llei de l'Esport”.

És per aquest motiu, “per l'alarma social generada i la repercussió internacional que han tingut aquests fets”, que ‘Israel a Catalunya’ demana que “Jorge Fernández Díaz, i d'acord amb les facultats que li atorga la legislació vigent, tingui a bé de cessar, amb caràcter immediat, el seu Director General de la Policia, el Sr. Ignacio Cusidó, que com a màxim responsable del CNP hauria d'haver evitat que aquests fets es produïssin”.

Segons ha explicat l’entitat en la seva pàgina web, en els propers dies també interposaran una denúncia a Fiscalia contra Cusidó per aquests fets.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/04/demanen_el_cessament_del_director_general_de_la_policia_100101.php