dijous, 6 de març del 2014

Ruz rebutja rebaixar a Manos Limpias la fiança per personar-se en cas Neymar

El jutge afirma que el sindicat no està plantejant una simple “adhesió” a un procediment obert sinó una ampliació de la causa que afecta altres persones

Argumenta que la fiança permet fer front a “querelles infundades”


06/03/14 16:51 - Madrid -




l jutge Pablo Ruz, arribant a l'Audiència Nacional el passat 5 de desembre Foto: REUTERS.



El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha rebutjat rebaixar la fiança de 45.000 euros que va imposar a Manos Limpias per personar-se en la causa que investiga presumptes irregularitats en el fitxatge del davanter brasiler Neymar per part del FC Barcelona. El sindicat ultradretà va presentar davant el Jutjat Central d'Instrucció número 5 una ampliació de la querella contra l'actual president del club, Josep Maria Bartomeu, el vicepresident econòmic del club, Javier Faus, i el pare del jugador i va recórrer la decisió d'imposar-li aquesta fiança.

En una interlocutòria feta pública aquest dijous, Ruz entén que el que planteja Manos Limpias no és una simple “adhesió” a un procediment ja en marxa, sinó que “es tracta d'ampliar el marc i àmbit” de les actuacions arran de l'admissió de la querella d'un soci del club, Jordi Cases, contra l'expresident del Barcelona, Sandro Rosell, per apropiació indeguda.


El jutge considera que la pretensió del sindicat d'“ampliar el procediment contra d'altres persones diferents de l'inicialment querellat i per un altre delicte diferent”, el d'“estafa”, comporta “noves diligències” i “noves possibles imputacions”. En aquest context, adverteix que en el cas que la querella no prosperés s'“haurien de satisfer d'alguna manera” una sèrie de responsabilitats “a resultes del judici”.

“La imposició d'una fiança proporcionada permet per front a querelles infundades o impròpies que poden danyar la consideració, imatge o dret a la presumpció d'innocència dels querellats”, indica.
Això no obstant, a l'imposar aquesta fiança el magistrat va valorar que hi havia “indicis suficients” per admetre la querella de Manos Limpias contra els actuals directius del club. Ruz va indicar llavors que la narració de la querella del sindicat s'assemblava a la que Cases va interposar contra Sandro Rosell, si bé la que està pendent d'admissió afegeix nous fets que fan referència “al possible engany per part dels querellats als titulars dels drets econòmics sobre els drets federatius del jugador” quan Neymar treballava per al Santos. El jutge assenyala que els quatre querellats van signar diversos contractes relacionats amb el fitxatge que s'estan investigant. Per això, conclou que admetrà la querella quan Manos Limpias pagui.

En qualsevol cas, deixa clar que no hi ha “urgència o necessitat per prendre declaració als querellats en condició d'imputats”, ja que caldria esperar al resultat de les diligències que ha acordat en el marc de l'altra querella contra Rosell admesa ja a tràmit i que ha derivat en la imputació del Barça com a persona jurídica per un delicte fiscal.

Ruz va imputar el passat 20 de febrer l'entitat blaugrana davant de les sospites que podria haver defraudat 9,1 milions d'euros a Hisenda i no tributar en els contractes per valor de 37,9 milions que va subscriure pel fitxatge del jugador brasiler els anys 2011 i 2013. Després d'aquesta decisió, la Junta Directiva del Barça va acordar per unanimitat el passat 23 de febrer presentar una declaració complementària a Hisenda per la qual pagava 13.550.830,56 euros per “saldar qualsevol possible deute” derivat d'aquesta operació.

Darrera actualització ( Dijous, 6 de març del 2014 17:02 )