dissabte, 22 de març del 2014

Les Marxes de la Dignitat inunden Madrid de columnes provinents de tot l'estat espanyol

Dissabte  22.03.2014  16:39

Durant aquestes últimes setmanes han sortit des de diferents punts per protestar contra les retallades i reclamar 'pa, feina i sostre'





Foto: @CGTARAGON



Els principals moviments socials, sindicats i lluites sectorials han unit forces i aquests últims dies han marxat des de diverses ciutats de l'estat espanyol, entre les quals Barcelona, València i Palma, per a confluir avui a Madrid. Amb el lema 'Pa, feina, sostre i dignitat', l'objectiu d'aquestes 'Marxes de la Dignitat' és fer un cop de força contra el poder de l'estat i aconseguir que el govern espanyol dimiteixi.

La 'situació d'emergència social ens convoca a donar una resposta col·lectiva i massiva de la classe treballadora, la ciutadania i els pobles', diuen els convocants en el manifest col·lectiu, que carrega contra el pagament del deute i les retallades. 




Foto: @librered


Alerten de com es malgasta el talent col·lectiu de la societat, amb milions de treballadors sense feina, mentre la patronal ho aprofita per a baixar salaris i condicions laborals. També de la gravetat que milers de famílies hagin perdut casa seva 'per a alimentar la voracitat insaciable d'uns banquers sense escrúpols' i d'un 'sistema patriarcal que arrossega a èpoques del passat, negant a les dones el dret de decidir sobre els seus cossos'.

Foto: @AsambleaVirtualI


Carreguen contra el pagament d'un deute que consideren il·legítim i contra les polítiques executades 'al dictat de la troica', 'consistents en el robatori de drets i l'empobriment generalitzat de la majoria social'. I retreuen les retallades dels pressupostos de salut, educació, dependència, transports públics, aigua, energia, comunicacions i serveis socials. 

Foto: @jorgenavasalejo


'Per a la majoria social, aquesta crisi-estafa significa un drama humà gegantí', diuen. I per això s'han mobilitzat per a portar les protestes fins a la porta del govern de Mariano Rajoy. Una mobilització 'contra el pagament del deute, per l'ocupació digna, per la renda bàsica, pels drets socials, per les llibertats democràtiques, contra les retallades, la repressió i la corrupció', per una societat d'homes i dones lliures'. Una mobilització que volen que serveixi per forçar la dimissió de l'executiu del PP espanyol.


Foto: @elconfidencial



informació relacionada: