dijous, 20 de març del 2014

La Universitat de Lisboa denuncia que la diplomàcia espanyola va voler aturar un acte sobre Catalunya

19/03/2014

INDEPENDÈNCIA

Eduardo Vera-Creu, degà de la Facultat de Dret, publica un article al diari portuguès ‘Público’ on assegura que Espanya vol “silenciar” la qüestió catalana


Albert Ribas



José Manuel García-Margallo al Congrés dels Diputats
 Els tentacles de la diplomàcia espanyola per aturar qualsevol referència al procés independentista català no deixen de moure's. El degà de la Facultat de Dret de la Universitat de Lisboa, Eduardo Vera-Creu Pinto, ha denunciat en un article al diari portuguès ‘Público’ els intents de la diplomàcia espanyola d’anul·lar un acte que la seva facultat acollia sobre la situació política catalana.

Vera-Creu Pinto defensa a l’article titulat ‘La maduresa democràtica de la Universitat portuguesa i la qüestió catalana’ que l’objectiu de la ponència era “conèixer i entendre els motius i les circumstàncies polítiques” que envolten el procés independentista català. Al mateix temps, acusa el govern espanyol i el seu servei diplomàtic d’intentar evitar que se celebrés una conferència del conseller de Presidència, Francesc Homs, a la mateixa facultat el passat mes de febrer.

El degà assegura tenir la sensació que l’objectiu espanyol és “silenciar un tema de tanta importància i dimensions” només “perquè sembla que sigui per a la conveniència del govern d’Espanya”. Tot i les pressions espanyoles, Vera-Creu Pinto explica que “la facultat no es va rendir a la pressió” i a una manera de fer del govern espanyol que recorda a “un passat que no s’hauria de repetir”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/la_universitat_de_lisboa_denuncia_que_la_diplomacia_espanyola_va_voler_aturar_un_acte_sobre_cataluny_99476.php