dilluns, 10 de març del 2014

La germana independentista del cardenal Sistach

10/03/2014

REFERENDUM

Maria Antònia Martínez-Sistach explica en el nou llibre de Jofre Llombart que "si Espanya no ens dóna permís per la consulta haurem de tirar pel dret, com Kosovo"


Mar Sabé




El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach
La germana del cardenal i arquebisbe de Barcelona Lluís Martínez-Sistach, Maria Antònia Martínez-Sistach, forma part de la sectorial d’Horta-Guinardó de l’ANC. “Quan Jordi Pujol era president, teníem moltes ganes que arribés el moment de la independència”, explica. “No en dèiem així, però jo la desitjava”, confessa.




El seu testimoni forma part del nou llibre del periodista i col·laborador d'El Singular Jofre Llombart, titulat ‘Doncs jo, ara, votaré ‘Sí’. Testimonis que desmenteixen la fractura social a Catalunya’ (Angle Editorial), on el periodista s’entrevista amb Daniel Vázquez Sallés o la filla d’Enric Millo, entre d’altres, amb la voluntat de “trencar tòpics” i demostrar que
“l’independentisme ha deixat de ser monopoli de catalanoparlants (la meitat de les entrevistes han estat fetes en castellà)”.

La Maria Antònia confessa que ja fa anys que està per la causa independentista, i explica que el que a ella li agradaria és que la consulta es pogués dur a terme mitjançant un acord amb l’Estat espanyol. Si no és aquest el cas, però, aposta per “tirar pel dret, com va fer Kosovo”. “Qualsevol cosa que es pugui fer aquest 2014, que jo ja sóc gran i ho vull veure”, contesta al ser preguntada per si veuria bé unes eleccions plebiscitàries més endavant.

Explica també que ella va “saltar marges”, -té 78 anys-, entre Tarragona i Reus el dia de la Via Catalana, acompanyada dels seus quatre fills i un nét, i que amb el seu germà “es veuen molt poc i no parlen massa d’aquest procés polític”. “Ell no és tan sols ell, representa una institució”, explica, i “si parla no pot deslligar el que digui de la institució que representa”. De totes maneres, la Maria Antònia comparteix que el seu germà cardenal “veu bé que jo hi estigui tant implicada”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/la_germana_independentista_del_cardenal_sistach_99257.php