dissabte, 29 de març del 2014

La Generalitat diu que no ha canviat el model lingüístic de l'escola concertada de Barcelona

Dissabte  29.03.2014  17:54




Irene Rigau
El govern català ha negat haver aprovat cap canvi en el model lingüístic d'una classe de primària de l'escola concertada Sagrado Corazón de Barcelona, tal com apuntaven diverses informacions. Segons la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, el seu departament no ha instat a fer-hi cap modificació, sinó que només ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre la llengua amb què s'impartia cada assignatura en aquest centre. 

Segons que informaven el canal 3/24 i el diari El Mundo, la consellera Irene Rigau havia signat una resolució (pdf publicat a Crónica Global) acceptant les sentències del TSJC i el
Suprem que obliguen a fer la meitat d'assignatures en espanyol i l'altra meitat en català.

El departament ha negat haver ordenat cap canvi i ha dit que el centre tampoc no havia afegit més hores d'espanyol com demanava la denúncia d'uns pares. El centre ofereix actualment 9,5 hores lectives en català, 9,5 en espanyol i 4 en anglès. 

El cas es remunta al 2009, quan els pares d'una nena de quatre anys van demanar que rebés les classes en espanyol. La Generalitat els ho va negar i els va oferir l'atenció individualitzada en espanyol, però els pares van recórrer contra aquesta decisió i tant el TSJC com el Suprem els van donar la raó.