dilluns, 3 de març del 2014

Junqueras para els peus a Joan López Alegre

03/03/2014

PHE

El líder d’ERC no descarta que Ernest Maragall o altres socialistes vagin a la llista dels republicans a les eleccions europees


Mar Sabé



Oriol Junqueras, president d'ERC, a Rac1.
El líder d’ERC i cap de l’oposició, Oriol Junqueras, ha parat els peus avui al llicenciat en història i tertulià d’El Món a Rac1 Joan Lopez Alegre. L’enganxada ha vingut arran que el conductor del programa, Jordi Basté, ha posat el tema del Pla Hidrològic de l’Ebre (PHE) sobre la taula, pla que es va aprovar el divendres passat en el consell de ministres espanyol i que garanteix un cabal pel riu que la Generalitat i la Plataforma Defensa de l’Ebre consideren insuficient pel futur del Delta.

“Té esperances d’aturar el PHE?” ha preguntat Basté a Junqueras, que ha contestat sense titubejar: “Evidentment, i la intervenció vindrà des d’Europa”. “He sigut eurodiputat i he treballat en la directiva del marc de l’aigua”, ha recordat el republicà. López Alegre, l’ha picat dient: “Prefereixes el cabal que les concessions de rec...”

“Aquí has tingut mala sort, perquè he seguit molt de prop aquest tema”, ha contestat Junqueras, que
ha explicat que “el govern espanyol ha fet més concessions de rec que aigua que existeix”. “Les concessions superen de molt l’aigua que hi ha al riu, fet que viola tots els principis”, ha explicat i és per això que “les institucions europees no ho avalaran i una vegada més el govern espanyol tornarà a perdre com la majoria dels 400 expedients que té oberts”.

“El govern espanyol ha estat condemnat recentment per tortures a un director del diari”, ha recordat Junqueras fent referencia al cas ‘Egunkaria’, cas resolt pel Tribual d’Estrasburg que ha condemnat a Espanya per no investigar prou la denúncia de tortures de l’aleshores director del diari basc Egunkaria, Marxelo Otamendi. Aquesta declaració ha indignat López-Alegre que ha etzibat: “Què tenen a veure les tortures amb un pla hidrològic?”. “Aquesta sentència demostra que el prestigi del govern espanyol és totalment escàs”, ha reblat el líder republicà.

Ernest Maragall a les europees amb ERC?

En aquesta entrevista, el cap de l'oposició ha criticat al PSC actual i ha assegurat que els socialistes catalans són majoritàriament defensors del dret a decidir. “No paro de veure alcaldes i regidors socialistes votant a favor del dret a decidir", ha explicat, per concloure que "els únics que hi estan en contra són els dirigents actuals”. Junqueras ha confessat que “estaria molt content” que molta gent provinent del socialisme, com Ernest Maragall, formessin part de la llista d’ERC a les properes eleccions europees, però “encara no hi ha res concretat”.






http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/junqueras_para_els_peus_a_joan_lopez_alegre_99105.php


1 comentari :

cedes950 ha dit...

Brillant Rosamary com tot el que publicas! Bona feina :)