dijous, 27 de març del 2014

ERC veta la declaració institucional sobre Suárez al congrés espanyol

Dijous  27.03.2014  16:50

Autor/s: ACN

Posada l'acaba fent com a president de la cambra baixa · Els republicans es neguen a signar el text perquè enaltia la Transició








ERC ha vetat la declaració institucional del congrés espanyol sobre la mort de l'ex-president del govern espanyol Alfonso Suárez, que necessitava la unanimitat dels grups parlamentaris a la cambra baixa per poder prosperar. El president del congrés, Jesús Posada, n'ha acabat llegint una a títol personal que ha anat seguida d'un minut de silenci i un llarg aplaudiment. No hi ha participat ni els tres diputats d'ERC ni els set d'Amaiur.

El portaveu dels republicans, Alfred Bosch, que exerceix també el torn de portaveu del grup mixt, ha
comparegut en conferència de premsa per apuntar que el text que els havien plantejat enaltia la transició i la figura del rei, però no feia referències a la legalitat republicana ni denunciava el model d'impunitat.

ERC estava disposada a signar un text de condol per a la família de Suárez, però no a acceptar-ne un que lloés la transició o fes valoracions polítiques. Un criteri compartit per Amaiur o el BNG, totes dins del grup mixt.

Finalment, i sense la presència dels diputats d'ERC ni Amaiur, Jesús Posada ha llegit en qualitat de president un text on expressava el 'profund i sincer sentiment de pesar' i el 'reconeixement' a la memòria i a la figura política de Suárez.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4181879/20140327/erc-veta-declaracio-institucional-suarez-congres-espanyol.html